elajnsan.blogg.se

Mitt år 2012

Publicerad 2012-12-31 21:02:31 i Allt å Inget,

Tänkte ta och berätta en lite saga för er, en kort historia om mitt år, år 2012. 
De började med tolvslaget, med min bästaste vän Elin, pigga och glada med inga bekymmer, två tjejer som fick spendera dom fösta timmarna med varandra. 
1:a januari, jag minns kvällen så väl, tårarna rann från ner för mina kinder, jag läste ett inlägg på en blogg men jag trodde inte de var sant, jag loggade in på facebook och inlägg efter inlägg stod det "vila i frid Ella" Först då förstod jag, inte helt, men att Ella var död, de var något riktigt overkligt för mig, en sån fin, glad och trevlig tjej, jag minns även att jag skrev med Johanna och tårarna bara rann. Jag tände ett ljus i mitt rum, för Ella och den natten hade jag väldigt svårt att sova. Och här började mörkret över året.
Januari tågade förbi sen, med skola, plugg och ännu mera plugg, samma gällde februari, de kom ett sportlov, där jag åkte mycket slalom. 
Även kylan kom och graderna sjönk mot under minus 30, på den bilden under, jag minns verkligen hur kallt de var, den dagen var det minus 35 grader, riktigt riktigt kallt. 
Mars gick och april kom, de vart påsklov och nationella proven hade börjat, jag minns inte så mycket av lovet en då, men påskafton spenderades i Bredåker med släkten på mammas sida, med en massa skoter körning och tolkning.
Sen toga april förbi och maj kom, jag for bort med jobbet (konfan) som jag var en av ledarna och käna lite pengar, sen fyllde jag även 17 år den 13 maj, sista dagen på lägret. Då fick jag även mina fina Iphone. 
Sen kom en dag, jag aldrig i hela mitt kommer glömma, de kom ett mörker över mig, den 15 maj, vakna jag upp och dagen förvandlades till en mardröm. Jag kommer ihåg att den dagen skrev jag detta "Jag har tappat ord, jag är tom hela jag är tom. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är helt borta, borta från världen, borta från allt. Jag vet inte riktigt vars jag är eller vars jag ska ta vägen. Jag är tom helt tom, tom på ord, tom på allt. Hade det så bra, var med Elin hade det roligt körde moppe osv, sen förstörde ett samtal allt."  
Ja plugget fick ligga åt sidan, jag gjorde de jag hann med och orka, jag bodde hos mormor och morfar då ett tag då. Jag mådde verkligen inte bra, och har inte gjort de sen dess. Skolan tog slut, sommarlovet börja och dom två första veckorna spenderades med att tjäna pengar, som konfaledare, många sena kvällar mycket skratt och foton. 
Sista dagen av skola↑ jobb↓Sen fick jag åka till stockholm med min kusin Alicia, där jag var i några dagar, sen tillbaka till lule, tog mitt första dopp med Elin, var och fota med jojjan, sen tillbaka till stockholm med familjen, för att lämna av syrran som skulle på språkresa. Juli gick, de hände inte så mycket mer, även agusti kom och gick och skolan börja igen. 
Nu kom skolan igång, dagarna vart långa och jag hann flytta in till stan, mitt mående kan jag fortfarande inte säga var bra, september flöt på, med mycket plugg stök och städ i nya lägenheten. Oktober kröp sig även den med mycket plugg och en höstlov, som spenderades en hel del med Adde, de vart många fikastunder med fina vänner och många roliga kvällar med Johanna, ida och Adde med bastu bad. 

Det vart en hel del att gå ut å fota, november kröp sig fram, twiligt, breaking dawn vart aktuellt på schemat mellan allt slit i skolan, syrran fyllde år och sen kom allt som en bomb, en chock, jag sitter inte i lägenheten och skriver detta inlägg, för att just nu bor jag i pite. Att bli fosterfamilj placerad har tagit hårt på mig, allt jag behövt gå igenom och fortfarande gör, allt jag behövt berätta och vittna. De har verkligen slitit på mig, så mycket mer än vad man kan tro, vi är även inne i december nu, jag vill inte ens prata om skolan, men jag har kämpat dag ut och dag in för att orka.
Julen kom och med turen fick vi spendera den hos mormor och morfar, så den vart inte så tokig, men konstig. Han shoppa lite, fått en ipad, och kommit tillbaka till pite, mått inge vidare, och nu sitter jag här på nyårafton i soffan har just ätit och det är 3 timmar kvar till tolvslaget och då inleds 2013, mina planer för nyår sprack, men men. 
Nyårafton, jag avslutar här och återkommer år 2013. 

Att gå vidare är lättare sagt en gjort

Publicerad 2012-12-29 21:39:42 i Allt å Inget,

Sitter soffan med ipaden, har just överfört första säsongen av gossip girl på den, så jag även kan kila på den, vilket funkar jätte bra. Känner mig ganska trött och taggar mer och mer upp inför nyår! Kommer nog bli en toppen kväll med Ida och Adde. Jag vet inte vad jag kan säga om allt, jag börjar ha slut på ord, men jag vet lite vad som kommer hända nästa vecka. De är verkligen för mycket som snurrar runt in mitt huvud, för mycket jag inte alls vill tänka på, inte nu. Jag gruvar mig, jag vet att jag måste sätta mig ned och plugga, de vet jag, men jag har jätte svårt att finns mig ro till det.

Senaste gången jag titta var jag endast halv

Publicerad 2012-12-28 23:23:31 i Allt å Inget,

Skriver med min vän Adde och kommunicerar med vackra bilder på varandra. Underhållning på hög nivå, skriver nu för övrigt från min nya iPad mini som jag just fått av mamma. Har även fått andra saker i julklapp av henne idag, som högtalare till ipaden/mobilen som jag måste säga var riktigt bra, sen presentkort och lite annat, egg armband och sånt. Men har suttit större delen av kvällen nu och fått in lite bilder osv på den, nu är de bara lite avsnitt av gossip girl som jag försöker få in. Vart ett kort besök hemma, första gången på 4 veckor, de var alltså fyra veckor sen jag såg mamma sist.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3838768/images/2012/pic_50de197d9606ee5a993b555a.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3838768/images/2012/pic_50de1985ddf2b32cbb0096bf.jpg" class="image">

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela