En gång för länge sen

Ligger i soffan nu, hemkommit från ett möte, för en timma sedan. Funderar på om jag ska ta en powernap eller inte. Det är ju Valborg idag, så jag måste ju orka med kvällen. Skellefte vart inställt pga lite stök och bök. Men ser även på Disney Chanel med det minsta bustrollet. Och de större kom nu även hit. Imorgon blir en ledig dag, utan möten eller något, vilket blir riktigt skönt. Torsdag blir det skola, känns som evigheter sen jag var där. Fast det inte var de, men jag vill träffa alla mina härliga fina klassisar som jag min dag, efter som tiden är knapp och den är snart slut där för mig.


Eftertanken bakom gåtan

Ligger i soffan hemma och tar det lugnt just nu, ska snart ta på mig skorna för att sedan åka på ett möte på BUP. Det är därför jag inte heller är i skolan just nu, som alla andra. Och dit hinner jag inte heller eftersom jag slutar klockan 1, mötet slutar 11 och bussen går 12, vilket gör att jag är på skolan först 1 när jag då skulle ha slutat. Men men, igår var det full fart med två små busfrön! Som nu sover som stockar. Så söta är dom båda också, ska vara barnvakt åt dom senare idag, när Åsa ska på möte. De är synd att de är dåligt väder, för de hade varit roligt annars att vara ute.

Här kommer en bild på dom, Tahmina och Rufina.


kvittrande ljud av frihet

Godmorgon på er alla, för mig har det varit full fart i någon timme nu. Har gjort frukost, varit och handlat mat, njutit av fågelkvittret ute och nu har jag även hunnit med att måla mina naglar, fast dom ska mer torka och så nu. Igår var jag jätte trött och somna nästan på en gång till ett avsitt av Glee, som jag dock inte hann se klart. När jag fixa och dona här hemma i pite så fick Glee musik spelas genom högtalarna. Nu är det full fart här hemma och jag ska gå och se på askungen på två busfrön. 

värmande ord

Sitter på bussen mot pite nu, eller har gjort det i 40 min. Men är trots det bara i Lule, har haft en trevlig dag och nu är jag redo att gå till IT killarna på skolan och blåsa om den, vilket är bra! Ska när jag kommer hem, bädda lite, plocka undan, så det ser lite mer städat ut när åsa kommer tillbaka med två töser. Ska även plocka ur diskmasiken som jag slog på imorse, duscha och så. Sen blir det nog att somna in till ett eller två avsnitt av Glee, ställa klockan för att vakna upp i tid, fixa frukost, gå och handla lite och duka fram tills dom kommer imorgon, tidigt på morgonen. eller ja mellan halv 9 och 9. 
 

Att hitta vägen fram

Sitter på bussen, med Elin, eller hon klev nyss av, men sitter kvar på Lule busstation och ska hoppa av vid universitetet. Elin kom till mig igår, jag och Åsa hämtade henne på busstationen, sen hämta vi även upp Åsas kompis. Vi åkte hem, jag visade upp Elin, vi prata och hade det trevligt medan vi vänta på maten, vi gick och köpte dricka, skratta, åt god mat och jag och Elin dansade så vackert! Och vi föll ihop på golvet, av alla snurrar vi gjorde, helt normalt för oss! Det bjöds på god efterrätt också! Inte så tokigt de! Klockan 12 slog vi på en film efter att ha gjort oss klara, de vart att se LOL. Vi var även duktiga och somna in till filmen. Vi steg upp strax före tio, åt frukost, insåg att vi blev tvungna att stressa för att hinna med bussen mot Lule, men vi hann med! Hade alltså en mycket trevlig dag igår!


Som ingen annan dag

Igår var det torsdag, jag hann somna innan jag ens han kolla datorn. Skolan flöt väl på som vanligt, fick A på kemihemprovet vilket kändes riktigt bra! Idrotten var jätte rolig! Klättring! Och jag Sofia, Izza och Johanna tog oss upp i höga äventyrsbanan, 12 m upp, jag tycker alltid de är lika roligt att vara där uppe! Höga höjder är som min grej. Nä men jag minns när jag var där sist, eller båda gångerna förut jag har varit där, de var en gång med gymnastiken och då levde jag nästan där uppe, sen i 6:an var jag där uppe med skolan. Sen klockan 6 kom jag hem och då var det lite kaos, inte den vanliga utan helt annan, som jag inte tänker gå in på. Avslutar med en bild på mig Johanna och Sofia, som hänger knäväck 12 m upp! En härlig upplevelse!


Dagen idag

Jag idag!!!


orden utan sin mening

fördriver tid på bänken,
Sitter och fördriver en massa tid just nu. Min dator dör snart, min mobil dör snart, det enda jag har kvar är ipaden som fortfarande har kvar batteri. Men såklart så har jag glömt mina hörlurar hemma, så jag har inge musik jag kan fördriva tid med, inte heller någon serie, vilket är sorligt. De kommer sluta med att jag nu går ner och gör någon nytta, när jag ändå har tid jag ska fördriva. Så ja, jag tänkte öppna matteboken och jobba lite i den. Klockan 3 slutar Elin, då ska vi röja lite i stan eller något tills vi drar oss mot ledarskolan, där det blir mys, med grillning av hamburgre och en liten avslutning för denna termin. De ser jag riktigt mycket fram emot. Speciellt att träffa massa fina personer och käka hambrugare såklart. Men nu är ju Elina pank, eller nä, men nästan. Så de blir att hitta på saker med Elin som inte kostar! Vilket kommer funka galant! Hmm..orkar jag verkligen gå ner till studion för att jobba matte? Jo de gör jag, de är länge kvar till provet, men trots det ska jag ändå försöka hinna klart med sista kapitlet, för att hinna repetera lite mer den här gången. Jag kollade även just i min kalender och det är inte alls mycket kvar av skolan, tror jag räkna ut att jag hade två eller tre idrottslektioner (eftersom vi har komp två), sen har vi inte så mycket kvar att göra heller bara ett fysikprov, matte NP, ett kemiprov, en liten svenskaredovisning, ja jag tror de var de som återstår för min del. Kommer i alla fall inte på nå mer. 
 Datorn dog och jag avlutar inlägget på min trogna ipad.

Minnen suddas aldrig riktigt helt ut

Sitter och pratar med Felicia på FB, snart planeras det även att vi ska ses, frågan är då bara om när. De är som lite svårt när hon bor i ume och jag i pite, men de går, för bussar går ju rätt så ofta och så jobbigt är det ju inte, de är ju trots allt bara en bussresa på tre timmar och det är ju ändå inte så farligt, jag menar jag pendlar ju 3 h totalt varje dag och de överlever jag ju. Har i alla fall varit på skolan idag, förmiddagen bestod av labbar på LTU och sen hade jag matte. Är jätte trött och ska verkligen sova, för jag måste verkligen orka upp i tid imorgon, så jag slipper stressa som idag. Har även hunnit duscha, gått och hadlat lite frukost, satt upp en spegel och tömt diskmaskinen nu på kvällen. Mina fötter är iskalla, liksom golvet i mitt rum, öppnade fönstret för att vädra, men sen glömde jag bort att stänga så nu är det väldigt kallt. Tänkte i alla fall kanske somna in till lite låg Glee musik i öronen. 


Så fruktansvärt söt Zicco var när han var liten, ja jag saknar han, kan vara därför jag kollar på bilder + att jag älskar att kolla gamla bilder. 

Så avslutar med en bild från jag tror 2011...

om inget och om allt

Sitter på min jätte gamla datorn, som funkar sådär till och från. De är alltså ett litet äventyr varje gång jag sätter mig och slår i gång den. Ja idag har jag varit hemma. Inte för att jag har varit sjuk eller så, utan för att min natt bestod av endast tre timmar sömn. Klockan två slocknade jag och klockan 5 vakna jag, som jag skulle då, men de hände en hel del där igår kväll för mig, som jag inte kunde kontrollera. Men jag hade ändå bara två lektioner varav en skulle jag bara lyssna på massa redovisningar, så kände att jag inte missade så mycket trots allt. Har endast sovit en ynka timma nu på eftermiddagen, vilket var skönt och behövligt. Kvällen avslutas nog tidigt för mig om det inte händer något överraskande. 
Tänk ändå, detta var ett tag sen, jag minns den här sommaren, för de var då vi köpta våran hund zicco. 
Men egentligen varför jag visar den här bilden, de är inte därför. Eller för att jag inte har någon annan bild. Utan de finns något i blicken. Om man tittar nogrannare, jag ser det. Jag kan se en hemlig het döljas där bakom. Och tänk vad mycket som förändrades, när den hemligheten berättades.Det sa ungefär poff. Men det är inget jag ångra, utan snarare tvärt om, något jag är obeskrivligt glad över att jag berättta. Nu är det mat, så blir att avsluta här.

Springandes längst ån

Sitter nu på bussen, blir att kliva av vid universitetet och där sätta sig i en bil mot mormor och morfar. Kusin alexander kommer även dit vilket blir roligt! De var ett tag sen jag träffade honom. Vart tidig uppstigning för mig. Klockan sju ringde väckarklockan och då var det bara stt stiga upp. Gjorde ett glas juice, färskpressad apelcinjuice by me.  plocka ur och i diskmaskinen. Gjorde mig klar, fixa håret och sminkade mig. Klockan 1 blir det att åka in till stan, möta upp helena som också var ett tag sen jag träffa. Ta en god och efterlängtad latte. Samt hämta en datorn i lägenheten, innan. Kommer nog bli en riktigt mysig dag. Med ja jag hoppas strålande sol även i lule. För jag har tagit ballerinaskorna. 
Jag idag.

Vem bor jag hos?

Jag vet inte om ni kanske undrar vem jag egentligen hamnade hos den 30:e November. 
Den 30:e november sattas jag i en bil, den bilen fick jag veta skulle föra mig till ett nytt hem. Där jag skulle bo, utan ord, eller förvarning. Bilen startades, dom 50 minutrarna var nog dom längsta på väldigt länge. I bilen fick vi veta lite mer. Vi visste bara sen mötet att vi skulle placeras i pite. Jag fick berättat för mig att hon hette Åsa, och hade två barn, ett som bode hemma. Dom sa även att hon var Glad, trevlig och välidgt duktig. Sen kommer jag inte ihåg så mycket mer av det, för jag var i chock. Vid dörren möttes jag av en 41 åring (nu 42 åring) Som hade ett leende och hälsade. Vi kom in bjöds på fika. Mitt första intryck av henne, var glad, trevlig och lite smått tokig. Nu har det gått snart fem månader (ja, tro det eller ej, men så fort har tiden gått) Och det är mycket som har hänt, jag har fått en massa hjälp, man kan säga, fått en axel att gråta mot. Jag haft någon som lyssnat på alla mina, inte så roliga historier av vad jag har varit med om, någon som hjälpt, förklarat och hjälpt mig att sätta ord på saker och ting, någon som lyssnat, hört mina tårar och låtit dom falla. En som pysslat och pysslar om mig i dom jobbigaste stunder, som i dom lättaste. En person som på kort tid blivit en väldigt viktig person i mitt liv, som på kort tid nu betyder väldigt mycket för mig. Åsa, hon är väldigt omtänksam och bryr som verkligen om en, hon är väldigt knäpp och bjuder på sig själv, man får ofta en gott skratt tillsammans med henne. Åsa, hon lagar även väldigt god mat och är väldigt duktigt på att laga mat. Sen att sova är något hon verkligen tycker om och sover gärna en stund på dagen. Hon hittar på massa knasiga saker och många knasiga och kloka idér kommer hon med, hennes mun kan gå i ett och på kvällarna kan vi prata väldigt länge och klockan kan ticka iväg innan jag somnar. Jag har vuxit så mycket inom mig med hjälp av henne. Och jag tänker, hon har varit där för mig i dom svåraste och jobbigaste stunderna funnits där. Kunna göra dom stunderna till lite lättare stunder. Hon är så otroligt bra, knäpp, rolig, galen, snäll, glad, pratsam och väldigt omtänksam "tant". 

Vad är ord utan mening?

Sitter i soffan och tar det lugnt, är propp mätt med maten. Grillat kött vart det med klyftpotatis och grillade grönsaker. Har sett något avsnitt av Glee och hjälpt till med middagen. Samt skypat med Adde och gjort klart kemihemprovet, vilket gick super! Pratade med henne en stund och fick serverad lunch samtidigt. Gott gott. Har hunnit med en promanad på morgon innan skypesamtalet. Det är (var) ju så fint väder ute! Strålande sol, blå himmel, det enda är väl att det har blåsit en del, men de har gått att överleva. Har även nu mot kvällen hunnit ta en dusch, satt på en tvättmaskin, som jag efter jag skrivit detta blogginlägg ska tömma. Har premiäranvänt mina ballerinaskor idag också, helt underbart! Kanske även tar dom imorgon. Nu ska jag bara ta det lugnt, se lite tv, käka lite popcorn. Imorgon blir det tidig uppstigning, för att hinna med en buss till lule. Hälsa på mormor och morfar, samt min kusin alexander och sedan blir det som sagt fika med Helena! TOPPEN helt enkelt. 

A day after you

Ligger i sängen och halvsover, är jätte trött och tänkte väl vila för att orka se let's dance senare ikväll. Det har dock inte blivit så mycket av kemin, men de ska bli det! Men inte nu. Min feber är envis och finns fortfarande kvar, men snart är den nog borta. Ska ta och även förbereda med popcorn, gott gott! Idag är det Elina som har varit i köket och fixat middagen (jag). Jag bjöd på raggmunkar som vart riktigt goda enligt mig! (Om jag får säga så) började med det direkt när jag kom hem från sista mötet, som var på BUP. Har skalat och rivit 3kg potatis, ja ni läste rätt, 3kg, de var jobbigt, kan jag säga! Funderar på om jag ska orka stoppa på en tvätt maskin, nä tror de få bli till helgen. Önska bara jag kunde ha lite mer energi än vad jag har, men jag märker en sak, tabletterna (antidepressiva) dom har börjat verka, för känner mig så bättre till mods och de gör inte lika ont i mig. De är jätte bra, men fick veta att det kan vara av dom jag blir så trött av, ska jag bli trött av alla mediciner? Ja, av dom, mina allergi tabletter och såklart sömntabletterna. Men vad hade jag gjort utan, jag skulle må jätte dåligt, jag skulle få en sömn på ja 3 h om ens det, sen skulle jag vara förkyld hela tiden, pga snömöglet och pollen som senare kommer. Nä men nu avslutar jag och vilar i en halv timme innan jag sätter mig vid tv:n.


varför varför inte

Sitter hemma vid skrivbordet och ska försöka klura lite på kemihemprovet som är väldigt svårt. Men de ska nog gå på något vis i alla fall. Har fortfarande lite feber, känner mig väldigt trött och ska nog ta och vila en timme innan det bär sig av på nästa möte om några timmar. Har trots allt varit på ett och nu återstår det bara ett möte, vilket är skönt. Ska även hjälpa till och städa hade jag tänkt. Får se då vad som händer. De har då slutat att ränga här i alla fall vilket är tur, tycker solen som var framme i morse kan komma fram igen. Jag längtar verkligen till sommaren, då  den förbaskade kemin helt och hållet är över, nä usch, den är så hemsk, svår, men på något sett lyckas jag ändå ta mig igenom den. Jaja..nu borde jag ändå återgå till att försöka få klart det, så jag är helt fri under helgen. På söndag blir det i alla fall att vara till Lule och gå och fika med Helena, vilket jag verkligen ser fram emot, de kommer nog bli riktigt trevligt! 

långt långt borta

Lite tilltugg! 
Ligger i soffan med popconr i en skål vid sidan om. Är sjuk, men har bara lite feber. Blir hemma imorgon också. Vaknade efter en sömn på 11 timmar. Vilket är rekord. Har inte sovit så länge på ja nä de kommer jag inte ens ihåg. Jag behövde nog alla dom timmarna, med tanke på hur min sömn kan vara. Jag vill egentligen inte ens tänkte på hur min sömn hade varit om jag inte fått den hjälp jag får med medicin osv. Har även sovit två timmar på dagen. Har huvudverk och ska snart gå och lägga mig. Har städat lite och imorgon blir det kanske att plugga, jag vet inte riktigt. Ska även trots allt på ett möte på BUP osv. Men sen blir det bara att ta det lugnt, ska okcså säda lite, kanske tvätta om jag orkar. Har nog inte så mycket tvätt än, så väntar nog någon dag med det. Nu ska jag återgå till att se hockey, snapshata med Felicia och käka popcorn. Ha det så bra tillsvidare. 
 

Forever and ever

Vi började tidigare på kemin, vilket resulterade i att jag även slutat ja, de vart en timma tidigare! Hade en kvart på mig innan bussen gick, hann på den kvarten ta mig till strand, ja, jag köpte en latte..men behövde något värmande i mig, har frusit hela dagen, men sjuk ska jag inte bli. Hann ta mig tillbaka till norra hamn, allt på denna kvart och då fick jag även vänta en liten stund på bussen. Har även varit jätte trött hela dagen, känts som om jag kunnat somna hela tiden, tror jag kommer somna nu på bussen med... Annars har det inte hänt så mycket, musiken ska få ta mig in i en annan tid och få mig på bättre tankar. Just nu får lite härlig Glee musik fylla mina öron.


rakt genom dig

Halv sover i soffan, ja, idag blir jag hemma, känner mig inte riktigt pigg. Så ska ta det lugnt, vila upp mig och se om jag mår bättre imorgon, för att ta mig till skolan. Men oavsett om jag inte hade varit hemma, så hade jag kunnat blogga nu, för bussen som jag hade tagit hade först gått om 30 min. Igår var det måndag, och vi fick vårat hemprov i kemin, som jag ska kriga igenom i veckan. Igår var faktiskt inte så tokig måndag, Sofia fick sin sista del av sin present och tror hon vart riktigt glad av den. Sen har det väl inte hänt så mycket mer. Och idag ska jag bara ta det lugnt. Måste bara skriva en redovisning tills imorgon i kemin. Men de är lugnt, den är bara på E nivå, se det är inget man behöver anstränga sig för. 
Kaffe, på bussresor är aldrig fel. 

Fallande stående

Är helt knäckt här i soffan. Har varit ute hela dagen, det började med att vi åt frukost ute i solen som värmde på bra, sen vart det en promenad på nästan en timme. Om ni trodde jag gick in sen, så är det helt fel, för tog fram ved från garaget, hackade lök och stoppade dynor på bänken, igår skottade vi nämligen fram grillplatsen här på gården, så när Åsa kom till bala från att ha handlat hamburgare, gjordes det upp eld, vart att sitta vid brasan en stund., sen grilla humbugarna. Alltid lika gott med grillade hamburgare över brasa, vart en coola på det och mot eftermiddagen varm choklad. Vart kvar ute, under några filtar och myste på, lyckades även somna på bänken, sov o två hela timmar innan jag vart väckt och flyttade in, la mig i soffan och har nyss sett lite solsidan! Helt underbart roligt som alltid! Ätit snabb middag och ska snart ta mig mot sängen för att sova.


Avlutet kan nog bli bra

 Tar i med ett lugnt avslut för denna kväll, 
Ligger i sängen med detta. skriver förövrigt från ipaden. Blir stt se en HP film och äta choklad, ljudet på datorn funkar ju inte, så det är ju tur man har ipaden istället. Har tagit stt medecin n för dagen och tänkte väl somna in till filmen eller nå. För är trött, så det skuöör intr förvåna mig om jag somna. Har varit på middag en bit bort, gott grillst köttvart det. Men smög mig hem nyss, lyckades hitta rätt *stolt tjej* har varit där sen fem, de var trevligt. nu ska jag sluta och slå på filmen. 

Kämpande med torra tårar

Känner mig ofantligt trött, känns som om jag skulle kunna sova resten av dagen och vakna imorgon på morgonen. Något jag kanske egentligen skulle behöva. Om mindre än en halvtimma börjar hockeyn, som jag kanske ska se. Det vet jag inte än, om jag orkar, de vore ju som kul att göra de, kanske ser en bit. Hoppas i alla fall på att Lule vinner första final matchen på borta plan. Vet inte vad jag ska göra resten av dagen. Har nästan inte gjort något allts hittills, jag har inte orkat. Har i alla fall hjäpt till att skotta fram grillplatsen ltie på gården, så att snön snabbare ska smälta där och att det fortare ska gå och grilla. 

Allt går inte att "sopa under matten" utan vissa saker måste man bara acceptera, hur hemskt det än är

Fick en sån otroligt fin kommentar av Sofia, vart tårögd när jag läste kommetaren, vart varm i hela kroppen! Den är så himla fin, precis lika fin som personen som skrivit den. Tack Sofia! Hoppas du har sett ditt svar. Det ger mig sån styrka attt höra dessa ord och jag blir så glad. 
En bild från 2010 på sofia. Här är kommentaren jag fick: 
"Fina fina Elina, jag är så glad att du har varit så stark och orkat jobba dig upp och att du fortfarande är det och jobbar dig ännu högre. Du är stark, det tror jag att du har förstått, men jag tror inte du förstår HUR stark du verkligen är! Att kämpa mot något som även leder till något annat som i sin tur leder till ännu ett hinder men fortsätter kämpa, det är riktig styrka och vilja. Åh, jag förstår dig när du pratar om svårheten att visa att man faktiskt mår dåligt och istället ta på sig masken. Så borde det inte vara för det tar så mycket energi. Så onödigt mycket energi för att göra det lättare för andra, så de slipper undra. Men kom ihåg Elina, du måste tänka på dig själv för det finns så många som vill att du ska må bra. Vi är så många som gillar dig så mycket för den du är, oberoende av hur du mår. Du är helt toppen tjejen, ta hand om dig! <3"
 
Sen idag har varit en bra fredag, redovisningen gick bra trots att jag inte kan säga att jag var direkt förberedd. Ser nu på let's dance, ett tårfyllt program. Har efter skolan tog jag mig med adde till KH, satt där och bara prata om allt möjligt, det var så himla trevligt. Tog bussen hem vid halv 5 och var hemma klockan 6. Har tagit en powernap i en timme efter det och vaknade halv 8 då de var middag, oxiflé och klyftpotatis, mumma! 
Något jag har tänkt på helt random, men aah, ni vet skellefte och Lule är ju i final i hockey, här i pite är man som blandad. Vissa hejjar på Lule och vissa på skellefte! Det hängs ut flaggor på båda lagan och gås runt i tröjor med de olika lagen på, får se det kanske blir en lite fight här i pite om vilket lag det ska hejjas på. Nu tänkte jag sluta här, imorgon ska jag se hockey, men nu ska jag se let't dance. 
En såndär jätte fin och skarp bild på adde! 

Just do it

Godmorgon! Sitter på bussen mot Lule nu, de är fredag idag! Vilket är underbart skönt! Matlagning står högst upp på schemat, sen blir det hål och lunch, sist men inte minst blir det redovisning på svenskan. Inte tagg för det, den måste jag träna på nu i alla fall. Ja, på bussen, hann inte träna på den igår, så det blir nu istället. Men nä, nu måste jag fixa till i power pointen, för Sofia är sjuk, så ska ta bort och ändra lite och hon som skulle få sin sista del av hennes present idag, men men då får hon den på måndag istället.


Today


Frågan och svaret

Godmorgon! Sitter på skolan och fördriver tid. Igår vart ett allt för spontant besök hos frissan! Vart av med 6 cm hår och ny färg i håret på köpet, hon fick fria händer och de vart riktigt bra! Vart nöjd. Kom hem först där efter nio på kvällen, sen middag vart det då, men de gick bra, klockan sprang iväg och direkt jag ätit var det bara att lägga sig i sängen för att sova. Här får ni resultatet !


some word to me

Jag vet inte om det bara är jag, eller kan ni se någon skillnad på dessa bilder, nu tänker jag inte på hårfärg eller något sånt, men på den här bilden nedanför, börjar jag blekna, men ser ändå inte så illa ut. Denna är tagen i början av hösten.

Sen den här, man kan se (jag ser i alla fall) Att jag ser mycket blekare och smalare ut, både i ansiktet och i kroppen än vad jag var på hösten. Jag tycker verkligen inte att jag ser frisk ut, kan se halvt påväg in i en anorixia, fast det enda problemet var att jag aldrig var hungrig, för att jag mådde så dåligt. Men fick ändå hjälp med maten, för att det inte skulle gå längre än vad det var.

Denna bild är bara tagen en vecka senare och kan se skillnad bara på den veckan, jag kommer ihåg, detta var nyårsafton och dagen innan, var jag så nära, jag mådde så dåligt att vi åkte till akuten och där var det nära att jag skulle läggas in på psyket, men jag fick tabletter, som skulle hjälpa mig ur det värsta och jag klarade mig undan det. Men de var riktigt riktigt hemskt, jag kommer ihåg, usch! Allt var svart, och de gjorde så ont i hela kroppen, de var precis som om någon höll på att hygga med en kniv i mig, hela jag, nä jag var totalt borta och allt höll på att gå snett. Men på något sätt, fanns det en styrka inom mig som gjorde att jag tog mig igenom det.
Dennna bild är tagen för bara någon vecka sen. Jag kan se en ganska stor skillnad, jag har fått tillbaka en del färg i ansiktet och jag ser inte alls lika sjuk ut nå mer, kindbenen syns inte alls lika tydligt som de gjort tidigare. Men jag kan då inte säga annat än att jag gått ner i vikt, har behövt gå ner en och ibland till och med två storlekar på jeans, vilket jag inte har behövt egentligen, vid midjan och höftbenen syns mycket tydligare. Det är inget jag velat, men allt har så påverkat mig, jag krigar fortfarande med maten, de är svårt, men får hjälp att lasta en normal portion. De har skett framsteg, för jag har återigen börjat äta godis och sötsaker, som jag inte alls har kunnat äta tidigare, maten börjar smaka mer vilket är positivt.
Jag kämpar dag ut och dag in med mig själv. Det är en stor kamp för mig att klara av min vardag. Jag mår fortfarande riktigt dåligt, men för en vecka tillbaka har jag fått medecin, som jag nu tar dagligen och de ska hjälpa mig upp på banan, de är antidepresivt (stavning) dom ska alltså göra mig gladare. För just nu går all energi åt att ta på sig en mask med ett leende, de kräver så mycket energi, så när jag kommer hem är jag helt slut i hela kroppen. Jag kämpar med tankar och smärta varje dag, jag kämpar emot kniven i bröstet som finns där och hugger i mig. Min koncentration har försämrats så otroligt mycket, om jag har tur kan jag koncetrera mig i 5-10 minuter sen är det väldigt svårt för mig. Vilket försvårar allt och med mina läs och skrivsvårigheter gör det inte saken bättre, för med den så behöver jag verkligen all koncentration jag har. Jag har ofta fått höra orden "du är stark" "du klarar det här" "jag tror på dig" Med dom orden i huvudet har jag överlevt, och då ska ni ta det ordet bokstavligen. Dom orden har gett mig styrka och vilja att klara av allt. Jag går på BUP och de är därifrån jag fått all medecin, som ska göra allt lite lättare. Just nu märker jag ingen skillnad, men om en vecka till så kommer jag börja göra det, för de tar ett tag innan tabletten börjar ge verkan. Inget märks kanske så mycket, men de är för att jag hatar att visa hur jag mår, utan jag låter folk få tro något helt annat, jag vill dölja sanningen. De är tufft, vissa dagar går bättre än andra. Min sömn är fortfarande lika dålig, men med hjälp där också så lyckas jag få en sömna på i alla fall 6 timmar. Detta skriver jag mer för mig själv, för jag får se all skillnad i ord och bild, en jämförelse. Det är bra för mig, de har jag fått berättat. Jag har förändrats så otroligt mycket, jag märker det själv, kanske ingen annan, men det viktigtaste är ju faktiskt att de tär jag själv som märkt det. 
 
 

Some color


someone like you

Är fotfarande helt slut i musklerna efter träningspasset idag, men de är riktigt skönt. Imorgon efter skolan måste jag ta mig till pontusbadet, ska försöka få tag i min tränare och se om jag kan fixa en badmössa och simglasögon, eftersom att det har försvunnit i samband med första flytten (alltså den från sunderbyn in till stan) Nu undrar ni säkert varför jag ska fixa nytt sånt, de är inte konstigare än så, jag har tänkt börja simma igen, inte i Lule, för det blir alldelens för jobbigt, träningarna är så tidigt och jag skulle inte vara hemma förrän halv tio var enda kväll och med skolan och allt orkar inte jag det. Tänker inte (i alla fall inte än) söka mig till Pite SS, de kanske blir senare, men tänkte komma igång och simma i alla fall en gång i veckan som omväxling från all gymträning och måndagar har jag fått veta att dom har öppet sent på kvällen, och då är det bara mortionsim. Vilket innebär att det inte är några barn som leker och plasker, plus att det inte bara är en del för dom som vill mortionssimma, utan hela bassängen. De är bra, för annars måste jag simma sicksack hela tiden och de blir jobbigt. Men det känns som en skön omväxling och något jag också tycker om att göra, ska göra mig ett lättare pass imorgon (eftersom att det var ett tag sen). Bara jag hinner fixa glasögonen och en simmössa så kommer det funka. Förhoppninsvis klarar min axel av det också, de kommer bli spännande att se. Får se hur min nya träningsplanering kommer funka och hur länge det kommer hålla, nä men bara jag får det hela till en rutin kommer det nog bli bra. De jag hade tänkte mig med träningen är, eventuellt ett styrke pass måndagar + simning, sen tisdagar vila, onsdagar ett pass på gymmet, torsdagar vila, fredag ett konditionspass ute eller på gymmet. Lördag vila och söndag ett lättare styrkepass. Sen beror det ju på hur min ord i kroppen är och mängden skolarbete. Men mitt mål är att hålla sig till det. Får se bara hur det kommer gå, de kommer bli riktigt spännande att se. OCH KUL SKA DET BLI! Hoppas bara höften, axeln och mina knän klarar detta, men de får jag ta reda på och träna efter det, för vill ju inte skada mig mer heller. 
 
Sitter förövrigt ute i solen och njuter, det är så vacker väder, kan som inte motstå att bara vara ute och ta det lugnt, de är ju aldrig fel med lite friskluft. Tänker bara nu sitta här ute ta det lugnt, njuta av musiken som spelas i mina öron, skriva lite mer på svenskan och helt enkelt bara njuta tills solen går ner,.eller till batteriet på datorn dör. Ha en fortsatt bra söndag. 

under alla ods

YES, nu bär det av för att träna, eller ja ska först byta om, men sen blir det att ta sig mot gymmet, för att köra ett hårt pass, så jag knappt orkar lyfta en muskel, när jag går därifrån. Sen blir det nog att plugga, wiee...Men de är ju något jag verkligen måste göra, tycker dagarna bara springer iväg och dagen då det ska redovsisas närmar sig med stormsteg. Det är ju söndag idag, sista dagen på detta härliga lov. Känns konstigt, men på något vis trots allt skönt, för då får jag komma in i rutinerna igen. Har även gjort upp en träningsplanering, träningen har som hamnat långt bak för mig, men ska försöka att börja prioritera den mer, för jag mår så mycket bättre när jag får träna. De är något jag alltid gjort och alltid tyckt om att göra, jag mår verkligen bra av det, och att göra något man tycker om, de är viktigt. 

gåtan bakom orden

Är helt utslagen efter en aktiv dag. Det vart lite ändrade planer här i morse. Istället för att åka och träna vart det direkt efter frukosten att byta om och ta på sig kläder för att vara några timmar ute på isen! Solen strålar värmde på väldigt bra! Det vart alltså en heldag på isen istället, vilket var riktigt mysigt, där ute kikade vi (jag och åsa) på när hennes mamma och sambo pimpla, samt prata och jag bara njöt av solens värma och härlig strålar. Det gjordes upp eld och grillades hamburgare ovan på den, vilket satt väldigt fint. När jag kom hem, vart det lite städning och sen en power nap på 2,5 timme, vilket inte var väntat, vart ingen träning, för när jag vakna var det pizza som väntade och inge plugg heller för den delen, är helt utslagen och trött trött. Så får ta tag och fara och träna imorgon samt plugga. 
Mums! 
Lilla jag på isen!

Om inte ord säger något, vad är det då jag hör?

Här sitter jag i soffan i morgonrock och myser på, ska snart ta och äta frukost och sen blir det att ta på sig träningskläderna för att hårt pass på gymmet! Mycket härligt start på denna lördag, sen efter det, kanske jag äter lunch och sen blir det att öppna svenska dokummentet för att försöka få klart redovisningen. Annars ska jag nog bara ta det lugnt hela dagen, ska även försöka ta mig ut en sväng för att njuta lite av det härliga vädret. Tycker att denna lovvecka har gått otroligt fort, jag menar det är ju redan lördag, vars tog alla dagar vägen? De är ju som bara söndag kvar sen, sen börjar ju skolan och allvaret igen, hoppas jag har fått mig lite ny energi, som ska bära mig genom dom veckorna som är kvar av skolan, innan sommarlovet stryker fram. Nä nu kurrar magen, så de blir att göra sig lite frukost, taggar träning sen! "yeey"

Today

En helt vanlig fredag, förutom att det är lov


För många ord

Godmorgon, har vaknat vid kanske halv 9 och stigit upp för inte så länge sen, tänkte väl snnart göra mig lite frukost, kanske sätta mig ute och äta den. Har satt igång alarmet för skolan som börjar på måndag och nu är det inte alls länge kvar innan det blir sommarlov, hur otroligt skönt som helst. Det är ju dessutom en massa dagar som ska tryckas in mitt bland alla skoldagar och dom lär då verkligen behövas. Idag är det ju fredag och jag ska faktistk trots fredag försöka sätta mig ner, öppna mina oskrivna dokumment och börja med svenskan som ska redovisas om exakt en vecka, så de är nog egentligen bara att sätta igång. 
 

De underbara orden

Är nu jätte trött efter en fullspäckad dag. Mötte upp Sofia i strand, då startade vi våran shopping tur, vi började med att ta en sväng in i shopping och vad gör jag, jo på hm hittade jag mig ett par ballerina skor, kan visa bild senare. Sen gick vi vidare runt där och granska på. Runt tolv satte vi oss på waynes för att fika och käka lunch och detta fick vi i oss↓
Hur gott som helst! Och att dela på en kladdkakebit är som pricken över i:et på det hela. 
 
Nu är det ju så att de var ju nån som fyllde år i går också, så då får man ju inte glömma paketen jag gav henne! Tyvärr hann inte en del av hennes presenter komma till idag, så den får hon senare. 

Om man inte har tillgång till papper hemma, då får man göra det bästa av saken och gå där man vet det finns att slå in, haha. 
Där fick ni även några bilder på sofia, som nu är 18 år, kan fortfarande inte förstå, att den lilla flickan har blivit 18. 
 
Ja efter fika pausen så tog vi oss en sista tur på stan innan vi skilldes åt när min buss gick vid 3. Jag vart hämtat på busstationen och skjutsad till BUP, eftersom att jag inte skulle hinna dit på något annat sätt. Vart hämtad där en timme senare, då for vi, (jag, Åsa och hennes dotter Johanna) till Max och käka middag! Sen åkte vi till lule igen, för att skjutsa Johanna till Kalax för att hon skulle resa hem till stockholm. Nu är jag hemma och har varit hemma i kanske två timmar. Ska snart ta mig mot sängen och imorgon blir det att sätta sig och plugga. 
 
 

Just telling you that

Sitter på bussen på väg mot Lule, vart att stiga upp tidigt, klockan ringde 7, så ja! Satte på mig morgonrocken gjorde ordning frukost och gick ut på altanen och åt i morgonsolen, de var jätte mysigt! Detta var inte premiären för att äta frukost ute, för de var nämligen igår, då jag vart serverad frukost ute av Åsa, super mysigt, solen värmer så bra och med morgonrocken på är det hur skönt som helst! Sjöng för Sofia igår, eftersom att den lilla (nu stora) tösen fyllde hela 18 år! Och nu åker jag mot Lule för att få träffa den filuren! Det kommer att bli en super mysigt, trevlig, rolig dag med henne! Fika, äta, shoppa! Och så får hon öppna sin present från mig (en del i alla fall) det känns som om detta kommer bli en super bra dag! Eller ja det kan inte bli något annat än det, när man är med henne!


Yesterday and today

Outfit today!


HIPP HOPP HURRAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GRATTIIIIISSSSS SOFIAAAA PÅ DIIIN 18 ÅRS DAG! Japp idag är det hennes dag, lilla bananflugan, som äter söligare än en snigel, yes, den blonda lilla fina flickan fyller hela 18 år idag. Så fort går tiden, bara shoff poff så vart fröken 18 och myndig. Det finns så mycket fina ord att säga om denna flicka! HON ÄR SÅ HIMLANS BRA! OCH NU ÄR DENNA LILLA (STORA) TJEJ 18 ÅR, helt otroligt!
 

Fångarna i det blå

Har just fått i mig lite god lunch, banan/vanilj yoghurt med müsli, en macka och passionsfrukt + hemmagjord färskpressad apelsin juice. De vart mer en frukost, men för mig vart det även lunch, eftersom jag redan ätit frukost. Funderar på om jag ska ta mig och träna, de vet jag inte riktigt. Har fortfarande inte börjat att göra svenskan, men det måste jag ju! Jag måste börja med den, men vars är energin? Den är borta. Jag har sovit o kanske två timmar nu på dan, vilket jag verkligen behövde. Sen måste jag egentligen i väg en stund, men jag orkar verkligen inte, de får jag nog ta och fixa imorgon istället. De måste jag, eller torsdag, de får jag se. Men att plugga de kommer jag inte undan, jag öppnar dokumentet, redo för att skriva, men inga ord skrivs ner, jag är tom och vet inte hur jag ska börja med uppgiften, så den blir bra. För det är ju de jag vill.


just a little smile

Är hur trött som helst, känns som om jag skulle kunna gå och lägga mig och sova ytterligare några timmar, men de ska jag inte göra. Träningen från igår har gett resultat, jag har fått träningsverk, vilket är underbart. Jag har egentligen inga speciella planer för dagen, så låter timmarna gå och se vad dom har att bjuda på. Vet i alla fall att jag ska ta och försöka börja med svenskan och se hur det kommer att gå. Usch, känner mig inte alls redo för att börja med den. Men men, de är bara att sätta igång, för den måste ju förr eller senare skrivas. 

var stark

Jag ligger nu i sängen helt slut efter dagen, har efter jag kommit hem faktisk hunnit med att vara en sväng till gymmet, de var riktigt skönt, jag körde ett stenhårt pass, men fokus på armar, mage och rygg. Men det smögs in lite ben i det hela. När vi var klara så skakade alla muskler i kroppen. Vilket verkligen är en helt underbar känsla. Älskar den känslan efter att ha varit och träna! Har även upptäckt att jag har fått en hel del blåmärken. Lyckades halka ett X antal gånger bara idag, där borta i kobdalis, när jag och felicia skulle gå med soporna (det var blank is), upptäckte ett nytt blåmärke nu på armen som jag fått. Nu tänkte jag ta och sova, för är helt slut efter denna tuffa, men mycket roliga helg i kobdalis. 
lilla jag på gymmet. 

Stjärnan i det blå

Men hallå där! 
Eftersom att jag har haft så enormt dåligt internet i kobdalis, har det uppstått problem och bloggen har inte kunna uppdateras. Det har tagit evigheter bara innan jag kunnat ladda upp en bild på instagram eller så, men om ni vill följa med där också så heter jag elajnsan. Där det också kan dyka upp en hel del bilder då och då från min vardag. Har om jag ska återgå till påskhelgen som spenderats i kobdalis, den har varit hur kul som helst, de var länge (väldigt länge) sedan jag har haft så kul som jag har haft där. Har åkt jätte mycket slalom, vilket jag verkligen älskar att göra, har lärt känna en hur fin vän som helst, som heter Felicia, som kommer från storuman (stavning) men bor hos en familj i Ume. Har haft jätte roligt med henne och vi har åkt en massa slalom, hela dagen och på kvällen. Och vädret har bara gjort det hela mycket bättre, genom att visa sig på sin bästa sida, de har varit varmt och skönt, perfekt slalom väder, har även bränt mig lite i ansikten, fått lite fräknar på köpet. Vi har åkt massor i skogen, haft med mig kameran, dagarna ut. Ätit god middag, skrattat en hel del och bara njutut av att få komma iväg en stund och göra något jag verkligen älskar. Tröttheten och lite smärta jag känner, är helt klart värt allt. För att ha en super bra påsk, en av dom bästa påskarna hittills. Nu tänkte jag avsluta detta inlägg och faktiskt gå ut en lite stund, men först får ni kika på några får några få bilder från slalombacken pryda detta inläggs slut. 
 
 

RSS 2.0