elajnsan.blogg.se

mitt år med ett ord: händelserikt

Publicerad 2013-12-31 11:43:36 i Allt å Inget,

lyssna på denna låt medan ni läser

Vars börjar vi? efter tolvslaget, den 1/1-2013, vilken natt och vilken dag, det är knappt att jag minns den, för min hjärna var så kaos i sig. Det var ju då bara en månad sen vi hade blivit omedelbart omhändetagna, jag var då på LVU, och jag minns att det var inte många, nästan ingen som faktiskt visste vars jag vekligen var. Då stod jag nog inte på några ben alls, hela jag var ett enda stort mörker. 
Jag krigade på under dagarna, skolan började och jag började pendla igen mellan pite och lule, sov på bussen, var med mina vänner och inte visste jag då att jag gick in min sista termin med dom, de visste nog ingen då. De var möten med soc, polis, bup, skolan, och så höll de på, det minskade med soc, när det vart helt klart att vi skulle bli kvar, när mamma tillslut drog tillbaka sin överklagan. Jo sen gjorde jag en stor förändring på mitt utseende, klippte av dryga två decimeter av mitt hår, vilket gjorde att jag fick känna mig som en ny människa. 
Utåt levde jag på som om inget hade hänt, som om den djupaste anledningen till att jag var vars jag är nu också, aldrig fanns, som om allt var helt normalt. Skolan vart ett mindre prio, utan jag satte mina vänner i första hand, på ett helt annat sätt än förrut, skolan var bara något jag var tvungen till, den orkade jag aldrig riktigt med helt, men den fanns där, för då fick jag träffa dom mest fantastiska personerna i världen. Träningen sköts undan, de vart viktigare att hinna umgås på den tid som fanns, när avståndet var så mycket längre. Jag åkte till stockholm med syster och hälsade på moster, fotade ute med mina vänner. 
Vänner fyllde 18, det firades på, på sidan om som jag själv krigade på med mig, påsken kom, den firade jag i kobdalis, då jag lärde känna en ny vän, som heter Felicia. Sen fyllde även jag 18 år, jag fick en resa av åsa till turkiet och vi drog iväg dit. Men innan de, så firade jag och sofia tillsammans våran 18 års dag, jag hade även då skrivit ett tack tal till mina vänner, och de var då de kom ut, jag berättade för dom att jag skulle byta skola till den stad där jag faktiskt bodde i. De vart ett tår kalas. Jag hälsade på min nya klass, sen bara strax där på började sommarlovet. Rufina och Tahmina hade kommit till oss, och även de bodde nu hos Åsa. 
Jag började jobba, först med konfirmader och sen, ytterligare ett jobb inom kyrkan, jag fick då jobba med Lina, och sen även en barndomsvän vid namn Felicia, sen lärde jag känna en nya vän, som finns mig varmt och gott inom mig, Emelie. Resten av sommaren flöt mest bara på, åkte till stockholm med världens bästa Sofia, lärde känna en ny vän vid namn Anna, som jag spenerar en hel del tid med. Skolan började igen, jag tog mina steg in på strömbacka, jag lärde känna en ny klass, jag hade sen en tid tillbaka åter börjat må sämre. Skolan flöt inte längre på, utan jag krigade som aldrig förr. Mitt schema såg rätt bra ut, jag lärde känne två fantastiska prickar ur klassen, Pajo och Oliver. Sen på senare tiden kom jag allt närmare Emma, som jag har så nära mig. 
Hela tjejgänget vart 18, och vi alla drog ut. Jag vart sjukskriven på 50%, en oändlig trötthet var/är över mig. Skolan ja, den gick jag nu bara halvtid i, på sidan om var det en massa möten på BUP, med skolan, meddan jag kämpade på där så försökte jag hålla det sociala livet uppe. Jag lärde känna Elin och Rebecca från min biologiklass. Fika med Emma stod högt upp på min lista. Jullovet kom allt närmare, proven ökade, sen var det heltplötsligt jullov, julafton, den första som spenderades i pite, jag fick goda besked om lägenheten och ja nu är vi här, på självaste nyårsafton, säger hejdå till 2013 och hej till 2014.

En sak, jag kan säga är att jag uttvecklats en hel del detta år, jag skulle säga att jag är en helt ny människa, trots att jag fortfarande kämpar, och försöker få mig själv upp på banan, så har jag en hel del i bagaget, en hel del erfarenheter och har fått utsätta mig för situvationer, som inte många 18 åringar har gjort, men jag är här, två väldigt ostadiga ben, men jag ska förbereda för ett toppen slut med underbara vänner. Detta var mitt år, rätt kortfattat.
 
 
 
 

ETT TVÅ TRE

Publicerad 2013-12-30 16:22:59 i Allt å Inget,

Helt otroligt, vi går in på de absolut SISTA dagarna på detta år. Vad hände vars försvann alla dagar?! Som jag antar att ni alla vet är det den 30 december, vilket innebar att jag har betalat en räkning och *POFF* vart man lite fattigare, studiebidraget kom idag, 1050 kr rikare, men som sagt *poff* så försvann dom till annat som ja räkningen, fast hallå vänta nu?! Ni kan vara lugna, de är det enda jag betalt för detta bidrag, men de är ju nyår imorgon, vilket innebär hmm...okej, mer pengar kommer att försvinna, men sparsam ska jag försöka vara trots allt. Sen i all min frånvaro så tänke jag meddela det goda beskedet att jag har fått en lägenhet! Yes ni läste rätt, den första februari flyttar jag ut i en egen lägenhet, en väldigt fin och praktsik (enligt mig) etta, här ute i munksund! Ser fram emot de och de ska bli spännande med ett nytt litet äventyr, i detta liv som de absolut inte händer en hel del saker sådär väldigt ofta, men detta blir ytterligare en ny utmaning för mig, en spännande en. Har iaf på tal om något helt annat varit med Emma de senaste dagarna, vilket har varit mycket trevligt! TAGGAR förövrigt upp för imorgon, då kommer hmm.. ja Emma, Adde, hennes homee och hans polare, vi ska trixa ihop något ätbart, ööö och skratta och få en perfekt avslut/start på detta år/nya året!! Ja fast allt kan ju faktiskt bara bli bättre än  förra årets slut/start, för det går väl att sammanfatta med ett ord KAOS, de var trevligt och så, men ja, de mesta löd under de ordet då, speciellt jag. 
 
Här kan jag säga er det rann svett, eller ja det kändes som de i alla fall "jaooop" så var det, jag lovar er de. Undrade för mig själv hur jag faktiskt skulle lyckas ta mig hem själv från gymmet, men de gick, för ja som ni kanske märker är jag ju här nu, lever, bara helt slut, liggar faktiskt halvdöd i sängen, tror detta kommer få stå sitt kast imorgon, hoho. Men lite träningsvärk på självaste nyårsafton, de skadar väl inte???!! Tycker de kan vara rätt skönt ibland, för de är som ett tecken på att jaa..jag har gjort något nyttigt, förutom att druckit en massa lattar och käkat choklad under dagarna, okej, så ofta äter jag inte choklad, och dricker förrövrigt inte latte så ofta heller, eller?! Nä bara nästan... Har faktiskt inte ens orkat ta mig i duschen en, riktigt illa! Men har städat, WOOW. Ska faktiskt ta mig i duschen väldigt väldigt snart, när mina fingrar skrivit av sig klart. Ska även ta och summera mitt år i ett inlägg, idag eller imorgon, who know. KOM PÅ! Jag MÅSTE handla, fria tyglar för maten, hmm något som inte är så dyrt, men gott??! JA! Spännande och se vad min hjärna kommer fram till. 
 
 

Från ingenstans

Publicerad 2013-12-27 11:48:04 i Allt å Inget,

Igårkväll var jag barnvakt åt ruff, vilket ledde till att vi bakade cookies, dom vart faktist riktigt goda! Bad henne kläcka äggen, jag frågade "kan du kläcka ägg" hon svara "ja det kan jag såklart!" Duktig som hon är kläcker hon ägget, men istället för att kläcka det i bunken, så kläcker hon de över bänken, jag sa "men rufina, du ska ju kläcka de över bunken" fick till svar "jahaaa...de visste jag inte, du måste ju säga de Elina" hur ska hon kunna veta de..men det bästa är väl att hon tar upp de kläckta ägget som for över bänken och golvet och börjar he det i bunken precis som jag hinner stoppa henne från de. Hon fick torka och jag diskade bunken och började om. Men resultatet var mycket bra trots allt. Vi åt kakor, såg på Barbie och käka chips och myste på innan jag la henne vid 10. Har idag varit till tandis, före 8 och nu är jag på väg hem från en kaffe med Emma på stan och ska väl börja förbereda för att Helena ska komma och käka middag! Riktigt trevligt ska de allt bli! 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela