mitt år med ett ord: händelserikt

lyssna på denna låt medan ni läser

Vars börjar vi? efter tolvslaget, den 1/1-2013, vilken natt och vilken dag, det är knappt att jag minns den, för min hjärna var så kaos i sig. Det var ju då bara en månad sen vi hade blivit omedelbart omhändetagna, jag var då på LVU, och jag minns att det var inte många, nästan ingen som faktiskt visste vars jag vekligen var. Då stod jag nog inte på några ben alls, hela jag var ett enda stort mörker. 
Jag krigade på under dagarna, skolan började och jag började pendla igen mellan pite och lule, sov på bussen, var med mina vänner och inte visste jag då att jag gick in min sista termin med dom, de visste nog ingen då. De var möten med soc, polis, bup, skolan, och så höll de på, det minskade med soc, när det vart helt klart att vi skulle bli kvar, när mamma tillslut drog tillbaka sin överklagan. Jo sen gjorde jag en stor förändring på mitt utseende, klippte av dryga två decimeter av mitt hår, vilket gjorde att jag fick känna mig som en ny människa. 
Utåt levde jag på som om inget hade hänt, som om den djupaste anledningen till att jag var vars jag är nu också, aldrig fanns, som om allt var helt normalt. Skolan vart ett mindre prio, utan jag satte mina vänner i första hand, på ett helt annat sätt än förrut, skolan var bara något jag var tvungen till, den orkade jag aldrig riktigt med helt, men den fanns där, för då fick jag träffa dom mest fantastiska personerna i världen. Träningen sköts undan, de vart viktigare att hinna umgås på den tid som fanns, när avståndet var så mycket längre. Jag åkte till stockholm med syster och hälsade på moster, fotade ute med mina vänner. 
Vänner fyllde 18, det firades på, på sidan om som jag själv krigade på med mig, påsken kom, den firade jag i kobdalis, då jag lärde känna en ny vän, som heter Felicia. Sen fyllde även jag 18 år, jag fick en resa av åsa till turkiet och vi drog iväg dit. Men innan de, så firade jag och sofia tillsammans våran 18 års dag, jag hade även då skrivit ett tack tal till mina vänner, och de var då de kom ut, jag berättade för dom att jag skulle byta skola till den stad där jag faktiskt bodde i. De vart ett tår kalas. Jag hälsade på min nya klass, sen bara strax där på började sommarlovet. Rufina och Tahmina hade kommit till oss, och även de bodde nu hos Åsa. 
Jag började jobba, först med konfirmader och sen, ytterligare ett jobb inom kyrkan, jag fick då jobba med Lina, och sen även en barndomsvän vid namn Felicia, sen lärde jag känna en nya vän, som finns mig varmt och gott inom mig, Emelie. Resten av sommaren flöt mest bara på, åkte till stockholm med världens bästa Sofia, lärde känna en ny vän vid namn Anna, som jag spenerar en hel del tid med. Skolan började igen, jag tog mina steg in på strömbacka, jag lärde känna en ny klass, jag hade sen en tid tillbaka åter börjat må sämre. Skolan flöt inte längre på, utan jag krigade som aldrig förr. Mitt schema såg rätt bra ut, jag lärde känne två fantastiska prickar ur klassen, Pajo och Oliver. Sen på senare tiden kom jag allt närmare Emma, som jag har så nära mig. 
Hela tjejgänget vart 18, och vi alla drog ut. Jag vart sjukskriven på 50%, en oändlig trötthet var/är över mig. Skolan ja, den gick jag nu bara halvtid i, på sidan om var det en massa möten på BUP, med skolan, meddan jag kämpade på där så försökte jag hålla det sociala livet uppe. Jag lärde känna Elin och Rebecca från min biologiklass. Fika med Emma stod högt upp på min lista. Jullovet kom allt närmare, proven ökade, sen var det heltplötsligt jullov, julafton, den första som spenderades i pite, jag fick goda besked om lägenheten och ja nu är vi här, på självaste nyårsafton, säger hejdå till 2013 och hej till 2014.

En sak, jag kan säga är att jag uttvecklats en hel del detta år, jag skulle säga att jag är en helt ny människa, trots att jag fortfarande kämpar, och försöker få mig själv upp på banan, så har jag en hel del i bagaget, en hel del erfarenheter och har fått utsätta mig för situvationer, som inte många 18 åringar har gjort, men jag är här, två väldigt ostadiga ben, men jag ska förbereda för ett toppen slut med underbara vänner. Detta var mitt år, rätt kortfattat.
 
 
 
 

ETT TVÅ TRE

Helt otroligt, vi går in på de absolut SISTA dagarna på detta år. Vad hände vars försvann alla dagar?! Som jag antar att ni alla vet är det den 30 december, vilket innebar att jag har betalat en räkning och *POFF* vart man lite fattigare, studiebidraget kom idag, 1050 kr rikare, men som sagt *poff* så försvann dom till annat som ja räkningen, fast hallå vänta nu?! Ni kan vara lugna, de är det enda jag betalt för detta bidrag, men de är ju nyår imorgon, vilket innebär hmm...okej, mer pengar kommer att försvinna, men sparsam ska jag försöka vara trots allt. Sen i all min frånvaro så tänke jag meddela det goda beskedet att jag har fått en lägenhet! Yes ni läste rätt, den första februari flyttar jag ut i en egen lägenhet, en väldigt fin och praktsik (enligt mig) etta, här ute i munksund! Ser fram emot de och de ska bli spännande med ett nytt litet äventyr, i detta liv som de absolut inte händer en hel del saker sådär väldigt ofta, men detta blir ytterligare en ny utmaning för mig, en spännande en. Har iaf på tal om något helt annat varit med Emma de senaste dagarna, vilket har varit mycket trevligt! TAGGAR förövrigt upp för imorgon, då kommer hmm.. ja Emma, Adde, hennes homee och hans polare, vi ska trixa ihop något ätbart, ööö och skratta och få en perfekt avslut/start på detta år/nya året!! Ja fast allt kan ju faktiskt bara bli bättre än  förra årets slut/start, för det går väl att sammanfatta med ett ord KAOS, de var trevligt och så, men ja, de mesta löd under de ordet då, speciellt jag. 
 
Här kan jag säga er det rann svett, eller ja det kändes som de i alla fall "jaooop" så var det, jag lovar er de. Undrade för mig själv hur jag faktiskt skulle lyckas ta mig hem själv från gymmet, men de gick, för ja som ni kanske märker är jag ju här nu, lever, bara helt slut, liggar faktiskt halvdöd i sängen, tror detta kommer få stå sitt kast imorgon, hoho. Men lite träningsvärk på självaste nyårsafton, de skadar väl inte???!! Tycker de kan vara rätt skönt ibland, för de är som ett tecken på att jaa..jag har gjort något nyttigt, förutom att druckit en massa lattar och käkat choklad under dagarna, okej, så ofta äter jag inte choklad, och dricker förrövrigt inte latte så ofta heller, eller?! Nä bara nästan... Har faktiskt inte ens orkat ta mig i duschen en, riktigt illa! Men har städat, WOOW. Ska faktiskt ta mig i duschen väldigt väldigt snart, när mina fingrar skrivit av sig klart. Ska även ta och summera mitt år i ett inlägg, idag eller imorgon, who know. KOM PÅ! Jag MÅSTE handla, fria tyglar för maten, hmm något som inte är så dyrt, men gott??! JA! Spännande och se vad min hjärna kommer fram till. 
 
 

Från ingenstans

Igårkväll var jag barnvakt åt ruff, vilket ledde till att vi bakade cookies, dom vart faktist riktigt goda! Bad henne kläcka äggen, jag frågade "kan du kläcka ägg" hon svara "ja det kan jag såklart!" Duktig som hon är kläcker hon ägget, men istället för att kläcka det i bunken, så kläcker hon de över bänken, jag sa "men rufina, du ska ju kläcka de över bunken" fick till svar "jahaaa...de visste jag inte, du måste ju säga de Elina" hur ska hon kunna veta de..men det bästa är väl att hon tar upp de kläckta ägget som for över bänken och golvet och börjar he det i bunken precis som jag hinner stoppa henne från de. Hon fick torka och jag diskade bunken och började om. Men resultatet var mycket bra trots allt. Vi åt kakor, såg på Barbie och käka chips och myste på innan jag la henne vid 10. Har idag varit till tandis, före 8 och nu är jag på väg hem från en kaffe med Emma på stan och ska väl börja förbereda för att Helena ska komma och käka middag! Riktigt trevligt ska de allt bli! 

"Santa is coming tonight"


Ja idag är det julafton, redan, detta blir min första jul i pite, spännande! Tahmina sitter bredvid och vi inväntar nu Kalle innan middag, sen kommer tomten med klappar till de små. Har fixat ruffans hår och naglar, så nu är hon Också julfin! Så alla är julfina och redo för kvällen. Hoppas ni också får en fin kväll! Dan före doppardan

Ja, kan verkligen inte alls tänka mig att det är julafton imorgon, det känns inte alls som de. Inte nu? Inte än. Igår när jag var off här ifrån såg jag på Rudolf med rufina och Tahmina och mös på. Idag, ja idag..har jag varit på ett möte, innan jag tog mig hem, öppnade årets andra julklapp av Louise. Nu ska jag se på grinchen med Tahmina innan jag somnar, de är dukat och fixat fint, duschat och gjort de klart, nä det känns så konstigt, min julafton ska i alla fall firas här hemma i pite, sen juldan blir Lule. 
Jag till dagens ära.


One day on Ikea

Är helt slut en heldag på Ikea, övningskörde både dit och hem, ligger nu och typ halvsover i soffan. 
Det var fint väder och vacker vy! 
Har köpt en massa möbler till lägenheten, sen en hel del prylar och andra bra-att-ha-saker. Det jag egentligen saknar nu är väl en soffa och tv, annars är allt fixat! Så här såg glada är vi efter en dag på Ikea
Fullpackade alla med varsin vagn, detta som ni ser är inte ens allt. Vi åt hos åsas mamma samtidigt som vi hämtade rufina där. 
Annars de dagar jag varit off här ifrån, så har jag hunnit med att sova hos Emma, hon har sovit hos mig, vi har hunnit med latte-fika och haft hur trevligt som helst. Hade julavslutning med mina simgrupp och bjöd dom på lussebullar efter träningen, sen igår på kvällen hämtade Emil från min klass upp mig och i for hem till han, såg på film och hade de trevligt, han skjutsade hem mig och jag fick en julklapp av han när han lämnade av mig hemma! Gjorde typ min dag. Har hunnit mysa med rufina och idag fick jag ett jätte gulligt brev av henne, där det står "Elina du är best" hur gulligt?! 
Avslutar med en snygg bild på mig.Ovetandenas kunskap

Sitter i bilen nu, vi är äntligen i pite, har varit i Boden på en uppdatering av min funktionärs utbildning inom simningen, är trött och känns som om jag ska somna när som helst, krigar mig för att hålla mig vaken. Har haft en rätt konstig dag i skolan, samtidig som jag varit där sen 11, har jag trots allt inte haft en enda lektion, utan min dag har bestått av en möten, det sista var klart klockan 2 då jag tog bussen hem, la mig i sängen och såg nått avsnitt av life unexpected, så bra!! Ska nog se något avsnitt innan jag somnar, blir att gå upp någorlunda tidigt trots allt, är ju ledig, men ska på två olika visningar av lägenheter, en halv 10 och en klockan 11, spännande ska de bli! Sen ska det fikas med Emma! 
Sängen, med lussebullar,energi dryck och serie! De var absolut inte så tokigt

under de långa timmarna

Igår var det söndag, sov ju hos Emma, hade det jätte mysigt där, fick skjuts till öjebyn, där jag var inne i simhallen hela dagen, eller resten av dagen fram till klockan fem, ställde upp som funktionär för pitesim, sen bjöds det på ett lucia tåg i vattnet i en paus, annars var det väldigt varmt, men fick gratis fika och kaffe plus loka på köpet och de ska man abolut inte klaga på, men de var faktiskt riktigt trevligt och jag tycker det är roligt att ställa upp, för jag vet hur m,,ycket det uppskattas. Det är extra roligt när jag faktiskt får höra hur mycket de uppskattas att jag ställer upp för klubben. 
 
Måndag, skola, hade endast två matte lektioner, vilket var skönt, mötte upp Emma under lunchen, vi gick till statiol, köpte mig en latte, innan vi gick tillbaka till skolan. 
Så här brukar mina mattebland se ut, kluddrar ibland mer än vad jag räknar, de är ungefär så det känns, men de var verkligen inte en bra dag att räkna matte på, fick gjort typ 3 uppgifter på två lektioner, resten av tiden satt jag och klottra, vilket är ett väldigt bra tidsfördriv och dessutom så gör det matteblocket mycket snyggare, inte för att jag direkt kan rita, men jag kan inte förneka att jag tycker om att klottra. Gick sen till gymmet, körde ett rehab pass, innan jag skyndade mig till bussen och hem. Ska nu se lite life unexpected, grymt bra serie, är redan på säsong två, rekomenderar verkligen den! 

Vars jag än går

De har varit rätt dålig uppdatering här av mig, men har haft fullt upp de senaste dagarna. Igår hade jag det jätte trevligt ute på banthai, mycket god middag och ett glas vin lyxade jag till det med, vilket börschen fick lida av, hade en jätte mysig kväll med Helena och syster, fick en tidig julklapp av Helena, där det stod att den kommer senare, sen glömde jag min som jag skulle ge, samt lussebullar som jag hade tänkt bjuda på. Träffade på Emma på busstationen och fick då även sällskap hela vägen hem till pite, spontana som vi är fick vi en idé om att dra ut, vilket vi också gjorde, vi åkte till Emma, hon fixa sig lite, sen fick vi skjuts in, och hade det jätte trevligt ute på krogen mycket mycket roligare än börschen som bara led, haha. Vi tog taxi hem till mig vid 3, en mycket billig taxi, när de hoppade in en vuxen som skulle åt samma håll som betala nästan hela. Nu ligger jag här i Emmas säng medan hon är och duschar, har även själv nyss duschat, en fin fin dag har det varit, en lite "ride" på stan, köpte gott och åkte lite bil, innan vi for tillbaka hem nu på kvällen, annars har vi tagit det mest lungt, käkat tacos och pratat på. 

Två bilder från gårdagens middag.

What do you mean with love?

Lucia idag, hur fort går egentligen inte tiden? Fredag, ledig, en vecka kvar till jullov? Tycker verkligen den här terminen har sprungit iväg. Jag menar jag har ju redan gått en termin snart i min nya fina klass här på strömbacka?! Det känns verkligen inte alls som de. Jag sitter faktiskt nu på bussen mot lule, ja redan nu, ska träffa mamma och käka lunch med henne, sen möte upp min älskade syster och Helena, gå ut och äta god middag. Det här är något jag verkligen ser fram emot, bara för att jag tänker på dagen, kommer jag samtdigt på exakt allt jag glömt!! Why?! *SUCK* Men men, de är ju så de är, de löser sig de vet jag. Var tränare igår, fick både en baddräckt och simglasögon, nu återstår bara det en badmössa, så är jag redo att simma igen. JA! Tack vare att jag ställer upp som tränare, får jag simma gratis och då får jag endå en liten betalning för de och de är ett roligt jobb och barnen är rätt underbara ändå, fyra stycken busfrön. Stötte på en klasskompis på badhuset i öjebyn och han skjutsade till och med hem mig igår, så jag slapp ta bussen, de var verkligen hur snällt som helst! 
 
 
 
 

nytt om dagen, nytt om tiden

Har trots allt haft en bra onsdag idag, efterskolan gick jag och träna, körde rehab, sen duscha jag snabbt och gick vidare till waynes, satte mig där, köpte en latte och drömde mig bort. Sen tog jag mig en promenad till djupviken, klippte mig och promenerade sedan tillbaka in mot stan, eller snarare halkade jag mig fram, mötte upp Emma och även vi satte oss en stund på waynes, pratade och mös på, sen vart det att inhandla en julklapp innan vi båda tog bussen hem åt varsitt håll. 
resultatet efter klippningen, syns inte så mycket, eftersom det är rakt och de blir ju längre då, men det klipptes över 3 cm. Vart i alla fall nöjd och det känns mycket fräsare nu, lite mera liv. Har nu på kvällen fixat en ny snabb header. 

Julbak i lägenheten

Precis som rumbriken lyder och bilden säger har jag bakat lussebullar nu på kvällen, dom vart riktigt goda, dock var russinen slut och kosum hade hunnit stänga, men men de gjorde inte så mycket! Har haft en rätt full dag, den började dock inte färrän två, var där redan vid ett för då skulle jag ha börjat, men de vart inställt pga nationella prov, men men, fick mer tid för att plugga inför biologi provet som jag skulle skriva klockan två, satt och skrev i över två hå sen var jag helt knäckt, tog mig hem, såg glee och sen något avsnitt av öde unexected (stavning), de är verkligen en grymt bra serie. Sitter nu och pratar med Åsa samt så har jag tryckt i mig någon lussebulle. 

Repets oändliga knut

Vilken helg de har varit, har varit i full gång hela helgen, började den med att jag åkte till Lule på fredag, mötte upp Emma innan vi for till prästgården, hade det mycket trevligt och mysigt där, lördagen for jag sen hem och bara tog de lugnt, slappade och pluggade faktiskt lite biologi, såg film, söndagen tog jag mig hem till Emma i hortlax, vi myste på där, lagade tacos, vi började se en serie också på kvällen till chips, dipp, popcorn och choklad, får såklart inte glömma julmusten. Hade det hur trevligt som helst hos henne, åkte hem idag kring tolv, var först hos sjukgymnasten innan jag sprang vidare till ett möte på BUP, sen hann jag precis med bussen hem. Imorgon blir det skola, ska skriva biologi provet imorgon, vilket jag inte alls känner mig taggad för.  Men just med det tänkte jag fortsätta att plugga innan jag slår på senaste avsnittet av glee och sen ser något avsnitt av den nya serien som jag började se, life unexepted. 
Min och Emmas standard paos, denna drack jag i lördags samtidigt som jag och Emma väntade på bussen hem till pite. Remenber one thing

Det här citatet tyckte jag verkligen om, för de är verkligen exakt så här, tyckte de var fint och sant. 
Jag saknar ofta mina vänner och jag önska att jag kunde få vara omkring alla varje dag, men tyvärr är det ju inte så, men jag vet att dom trots det alltid finns där, inom mig, alla vänner är ju faktiskt en orsak till att jag kan le. Vissa träffar jag i skolan och efter skolan, de fyller om min vardag med värme och kärlek, sen vissa dom träffar jag inte så ofta men dom finns alltid i tanken och inom mig lever dom sida vid sida. 
Tänk om detta leende hade varit äkta, vad enkelt allt hade varit, men de är där av anledning, de är inte bara där tomt och onetydelsefullt, utan att dra på sig ett leende, får saker att gå enklare och jag tänker att kanske tillslut så blir det också äkta, det är för mig att bevis på att jag inte har gett upp, att jag fortfarande kämpar, men jag vill inte alltid att det ska synas utåt, för de får mig att tänka att jag kanske är svagare, benen är ostadiga, men leendet som åker dit gör det lättare att ändå ta sig fram. De kan lura många, och jag tänker att inland kan de faktiskt lura en själv också. För trots att allt är mörkt, jag bearbetar traumatiska händelser, är det som ett tecken på att jag inte gett upp en, jag har tagit/tar beslut, som alla inte har gillat, men i slutet måste jag ändå tänka på mig själv, mår jag bra av de? Eller är de värt att må sämre själv för att göra andra glada? Tappa helt det falska leendet, som speglar dig tillbaka. Det är inte enkelt, men när det är svårt, är leendet ett tecken på en styrka, som finns där dold, och jag tror saker och ting händer bara dom som man vet klarar av de. Men bara för de kan de vara långa vägar från lätt, och svagheten är också en styrka, att kunna visa sig svag och be om hjälp, att låta ens vänner leda än och kunna säga att det är dåligt, är en styrka för sig, för glömt inte, allt klarar man inte själv och leendet hjälper en inte alltid utan man behöver vänner som ler åt en och visar en vägen fram. 
 

One little thing

Ja, julen är ju faktiskt snart här, det känns konstigt, att med 20 dagar kvar står jag här på två rätt ostadiga ben. Nästan allt är fixat och klart, men jag är nog själv inte redo, tycker att den kom alldeles för fort. De är mysigt med allt julbak, julprydnader och känslan bara kring julen. Julkalender i år levererar också! Den är ju spännande! Precis som förra året! Minns ni den? Tjuvarnas jul, den var faktiskt riktigt bra och en av dom bästa på länge! 

Har idag annars idag egentligen inte gjort så mycket förutom att varit i skolan en stund, skrev religionsprov vilket jag hoppas gick vägen, men de får jag nog först veta efter jul. Tog en powernap på 3h idag när jag kom hem från skolan, vaknade klockan 4 kunde inte riktigt förstå hur jag lyckades sova så länge, men jag tror verkligen att de behövdes. Känner mig ju redan trött, så de kan ju inte ha varit nå dåligt med de! Har hunnit duscha och pluggat en stund efter middagen, vilket kändes riktigt bra, nu ska jag väl inte göra så mycket mer, kanske se något avsnitt av vampire diares och för min del blir det en tidig kväll och imorgon blir det upp och först göra sig klar för ett träningspass hos sjukgymnasten innan det bär av mot skolan. 
Det jag inte kommer ihåg

Sitter i soffan, har fixat med lite saker, ska ta och börja plugga religion sen, eftersom jag har något sags prov imorgon, eller något liknande. Känner mig rätt trött, mötte upp Emma på stan, tog en latte med henne och så satt vi bara och prata. Igår lunchade vi även på stan, har haft det jätte trevligt med den fantastika tjejen. Både igår och idag har varit två riktigt sega dagar i skolan och vet inte om jag är tröttast nu eller om jag var det igår. Är rätt frusen och jätte trött, tror jag ska göra en aning tidigare kväll än vad det vart igår. Det är tur det inte är så jätte lång dag imorgon, för då kan jag ta det lugnt och så kanske jag faktiskt orkar plugga biologi, för de vore väldigt bra om jag kunde klara de provet. 
Det är tur man har den här, som hjälper en att fördriva all dö tid, eller ja kan inte kalla det dö tid. Men det hjälper en att koncetrera sig lite bättre på pluggandet och ja när jag väl får gjort något, är det faktiskt riktigt bra. 

24 dagar kvar till jul

Det har ju snöat väldigt mycket idag och vet ni en sak, de gjorde det första december förra året också, i den frånvaron jag var i, så är det en av de få sakerna jag faktiskt kommer ihåg. Som ni ser på bilden har jag tagit mig för och bakat lussebullar, första gången på sådär, ja jag vet egentligen inte hur länge sen det faktiskt var som jag gjorde de. Om jag får säga det själv, så vart dom faktistk riktigt goda. Har även hunnit se första avsnittet av julkalendern, städat hela lägenheten, plumsat i snön och bara tagit det lugnt. Känner mig i alla fall väldigt trött nu, lagade hamburgare till mig och tahmina till middag och nu hade jag tänkt fortsätta och se solsidan innan jag som ett litet avslut på kvällen och helgen. 
 

RSS 2.0