elajnsan.blogg.se

Jag vet att det inte är ett "hejdå"

Publicerad 2013-05-23 22:20:00 i Allt å Inget, Psykisk ohälsa,

 
Det känns konstigt att jag nu haft sommarlov i 10 timmar, men det som känns ännu konstigare är att jag har öppnat mitt skåp för sista gången, stängt det en sista gång, jag kikade in i det, de var tomt, jag har aldrig sett det så tom, förutom den dagen jag först fick det, men sen dess har det alltid funnits minst en bok i skåpet. Men nu är det åter tomt. Jag har fått hejdå kramar av lärare, önskningar av lycka till, de känns konstigt. När jag stängde skåpet och gick för sista gången ut ur kungsfågel efter att ha haft skola, trapporna ner har nog aldrig kännts så långa, jag ville inte bli sedd, för de rann någon tår ner för kinden. De kanske låter konstigt eller så, jag vet. Men jag har aldrig någonsin trivts så bra som jag gjort på en skola. De har ju varit jobbigt och så, men på något sett har det ändå varit roligt att få komma hit, jag har trivt i kungsfågeln och de känns jobbigt att nu behöva lämna det stället. Jag kommer sakna det, jag kommer sakna vissa lärare, som har varit så otroligt bra och även stöttande. Men mest av allt kommer jag sakna min underbara, helt fantastiska klass, som är så otroligt bra. Jag kommer sakna allla så otroligt super mycket! Men en sak är säkert, jag kommer aldrig att säga hejdå, för de tar för ont på mig, utan de blir "vi ses". 
 
Dom stegen jag tog bort från skolan, var väldigt tunga och jobbiga steg, men ni kanske undrar, varför byter Elina skola om hon kommer sakna det så? Jo, det är inte så att jag inte trivs eller så, för de har jag verkligen gjort, jag har verkligen trivts där. Utan, de är för att jag ska orka, för att jag ska orka med min vardag, för att slippa vara helt slut när jag kommer hem, vara helt färdig och knäckt på helgen, för att jag ska orka åka iväg på helgerna och hitta på saker. Kortfattat sagt är det för att jag inte ska gå in i väggen. För jag vill orka, jag vill ha ork att kunna ex träna efter skolan, plugga, eller hitta på något, både efter skolan och på helgerna. De har jag knappt orakt, eftersom att jag mår som jag mår psykist så blir det ännu jobbigare och med mina läs och skriv svårigheter blir skolan dubbelt så tung. För att slippa stiga upp fem varje morgon och komma hem 2-3 timmar senare än när jag slutat. Min nya klass verkar bra, och de hoppas jag även på, de är 13 stycken, alltså en väldigt liten klass, vilket är skönt och jag hoppas det blir bra för mig, jag hoppas att jag kommer trivas, men de tror jag. 
 
Idag efter skolan, mötte jag upp lina, klockan var då ca 10. Gick runt med henne på stan och kika runt, sen gick vi på max käka lite lunch, sen tog vi oss till blå gåsen, tillsammans med Hanna och Izza, drack en milkshake och pratade om allt möjligt, senare dök även Sofia och Ida upp de kom också dit. Alla för att ge mig en sista kram innan jag imorgon åker till turkiet. 
Jag vart tårögd igen, nu längre går jag inte i deras klass, jag har gjort min sista dag i skolan och jag kommer aldrig mer få höra deras röster, klagande på hålen om alla läxor och prov vi har, hur jobbigt det är, jag kommer aldrig mer i skolan få höra deras skratt, delta i dom mest konstiga konversationerna man kan ha. Jag kommer aldrig mer få höra deras prat under lektionerna och skratt, aldrig mer..Tårar börjar rinna nu när jag skriver detta inlägg. Jag kommer aldrig mer få äta en lunch med dom i skolan, höra deras klag över skolmaten. Men bara för de, så är det inte över, för jag kommer aldrig att säga "hejdå" utan jag säger bara "vi ses" och jag har gett dom min kram, en kram av saknad, för de är de jag kommer göra, sakna dom så otroligt mycket. Jag kommer ju aldrig mer att se dom varje dag, utan bara då och då. De är så sorgligt, men jag har gjort mitt val, jag har tänkt på vad som egentligen är bäst och de är att byta skola, till en närmare skola, i den stad jag nu tillhör och bor i. PITEÅ. 
Mötte senare upp Johanna. 
Vi gick till waynes, köpte varsin latte, min älsakde vän. Jag sa till henne "nu är vi inte klasskompisar längre" till svar fick jag " jo, de är vi, du kommer alltid att vara min klasskompis" Vart så glad, de var så roligt att höra. 
Ser ni bilden, havet? blå himmel? så underbart. De var vart och skönt, vi satt där i flera timmar, bara prata om allt möjligt, som vi alltid gör, de var så roligt, så skönt, få prata ut. Inte en sista gång, men en sista gång efter skolan, de kändes konstigt, så sorgligt. Kommer sakna henne så i skolan. Klockan 4 gick vi mot smedjan, gav henne en sista kram innan jag har åker iväg en vecka. Sen mötte jag upp Therese och Linnea. Vi gick till friends, dit kom senare Marie. 
Där satt vi och prata, skratta och hade det jätte trevligt. De var så gott! Så mysigt, men man kan inte ha annat än de med dom tre otorlgit fina personerna. De är helt omöjligt. satt där till klockan 7, då jag gick till bussen. Åt middag när jag kom hem, packade lite, nu ligger jag i sängen, pratar med en kompis i telefon. Och ska se ett avsnitt av Glee innan jag somnar. 
 

det är inte alltid lättare att skriva än att säga

Publicerad 2013-05-21 18:59:00 i Allt å Inget,

Sitter med fysikboken efter en underbar helg, en av dom bästa helgerna på länge! Fredagen var jätte rolig, efter skolan, som endast bestått av en redovisning vid halv 1. Sen tog jag mina saker, tog bussen ut till gammelstad med johannna och påväg från skolan stötte vi även båda på elin. Klev av bussen på öhemmanet, där ifrån gick jag till sofia. Hos sofia började allt det spännande, vi började med att baka, baka tårtbåttnar. Det gick fin fint. Vi skrattatde och hade roligt, de vart lite tokigt men i slutändan blev allt kanon, vi stressade, jag gjorde chokladbollar, sofia gjorde en tårtbotten till, diskade, jag skar grönsaker till tacosen som vi skulle bjuda på, vi gjorde chokladmousse, som vi skulle ha på tårtan, dukade, diskade lite till.
Sen stressade vi för att hinna bli klara med allt, jag skyndade mig och bättre på sminket, släppte ut håret efter att vi lagat klart allt. Skar jordgubbar och gorde fyllningen i tårtan. Sen var det inte mycket tid kvar innan gästerna kom. Vi stekte köttfärsen, och dom fick vänta med sina hungriga magar. Maten vart klar, munnarna gick i ett medan vi åt upp den goda tacosen jag och sofia åstakommit.Sen öppnade vi en massa fina paket vi fått av fåra otroligt fina vänner, vid namn, Lina, Izza, Johanna, Ida, Adde, Hanna och Camilla. Som även var våra gäster. VI lekte lite ute, sen kom vi in. Jag fixade dekorationen på de två tårtorna och sen var de för oss alla att bara hugga in, första tårtbiten skar jag och sofia.
Vi pratade en massa, sen kom det lite tårar, eller massa tårar när jag höll mitt tacktal som jag skrivit åt dom. 
Tänkte visa det senare i ett annat inlägg. Sen vart det en massa prat om allt möjligt, som det alltid blir, en massa kramar, ännu mer gråtande, jag höll om Johanna och sofia, gick igenom gamla minnen och små skrattade bland alla tårar. Sen spelade vi även lite spel, innan klockan vart halv 1 då det vart dags för att ta bussen för dom alla. Klockan 1 blrjade vi ( jag och sofia ) att diska och städa, klockan två var vi klara och gjorde oss i ordning för att sova. Halv 3 la vi oss trötta och glada och prata en stund innan vi båda somna gott. 
Dagen därpå vakna vi av min väckarklocka klockan 10, men först 10 i 11 tog vi oss upp, 11 hade vi gjort frukost och precis då ringde Malin och sa att hon var påväg, jag slängde i mig frukosten och med pyjamas på satte jag mig i bilen efter att ha gett sofia en stor kram. När jag kom dit duscha jag och gjorde mig klar, sen kom släkten dit och de vart storkalas med massa tårta och smörgåstårta. Riktigt smarrigt!
Jag öppna de presenter, visar i ett annat inlägg senare vad jag fick. (allt jag fick) 
Elin kom även förbi, käkade lite tårta, sen tog vi en nostalgi tur på våra mopeder till Maxi, köpte lite saker som vi skulle käka till eurovision. + en dricka som vi var nyfikna och ville testa. 
Vi satt där utanför i den jätte varma solen och drack, de var riktigt gott faktiskt. Sen tog vi oss hem, jag åt middag och sedan fick jag skjuts på moppen av min moster till Elin. Dit kom också ewi, vi drack läsk, käka chips och kakor till eurovision. Vilket är som en liten tradition för oss tre. De var en mycket trevlig kväll! 
 
Sen resterande dagar har jag pluggat, träffat min nya klass som jag ska börja med till hösten. Pluggat, fast ändå inte pluggat, mer bara vila, för att orka två dagar till. Men jag måste verkligen plugga, skriva en redovisning och 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela