Allt och ingenting

Äntligen är jag hemma, efter över att både ha varit på en längre semester och en kortare i Stockholm. De var så skönt att få slänga sig i soffan och bara ta det lugnt. Att få komma hem. Orkar inte ens packa upp, utan tänkte få slå på en film eller nå innan, få koppla av lite. Fick skjuts av mamma från flygplatsen och hem, med ett stopp på Max, för lite middag. Hade annars tänkt beställa pizza, för hade inte orkat laga något. Ska idag bara ta det lugnt, koppla av och inte göra så mycket, ska lägga mig i tid så att jag orkar upp imorgon, nog för att jag inte börjar förrän klockan 2, och då har jag matte sen slutar jag, men de är ju en helt annan sak. Men känner att jag behöver en natt med ordentlig sömn i min egen säng. De ska bli skönt att få komma tillbaka till skolan och att få komma in i rutiner, förutom den delen med läxor och prov då såklart.. 
Nu ska jag lägga mig och käka dessa framför en film, ha de så bra så hörs vi sen. 

Just one point

Gokväll  på er, 
Sitter hos moster och hennes kille, i deras lägenhet. Sitter nu och myser led en massa gott efter en dag på grönan med massa karusellåk. Sa hejdå tidigt på morgonen till Adde som lite senare satte sig på planet hem. Har haft en jätte trevlig dag, men nu är jag verkligen helt slut och imorgon på dagen blir det att åka hem med flyget. Har verkligen haft det jättebra och fått en kanon avslutning på min och addes semester med en helg i Stockholm, kan inte alls klaga. Men de ska bli skönt att få komma hem och få sova i sin egen säng. Borta bra, men hemma bäst. 
Don't forget what i told you

Då var man på väg hem, eller om inte allt för länge (20 min) kommer transfern och hämtar upp oss från hotellet, sen bär det av till flygplatsen och vidare hem till Sverige! Så skönt se ska bli att få komma hem och få äta svensk mat!! De ska typ bli det bästa av allt!! Så de blir att säga hejdå Tunisien och välkomna Sverige med öppna armar. 
Vi avslutade med den italienska middagen. 
Och nån drink på kvällen. 
Kväll på hotellet. 

Wrote something on your wall

Vi är inne på våran sista dag här i Tunisien, imorgon börjar våran resa tillbaka hem till Sverige igen. De ska bli skönt, har haft det jätte härligt och superbra här nere med ännu en bättre tjej, vi har skrattat, gråtit för att vi skrattat så mycket, varit rädda för tunisierna, men annars helt okej. Sen har vi ju tappat räkningen på hur många gånger vi har blivit utbjudna på kaffe och tackat nej. Sen vet jag inte hur mycket pomfritt jag har ätit (ungefär de som gått att äta) inte för att de är någon direkt fel på maten, men den faller inte direkt in i min sak. Men varmt har de varit, över 40 grader i solen varje dag och de har varit klarblå himmel och om inte poolen hade funnits där, ja då hade jag smält bort. Nä men summan av summari så har det varit jättebra, men de ska bli lika skönt att få kolla hem till Sverige igen. Dock inte lika mycket till kylan, men man kan ju inte få allt. Idag har vi bara tagit det lugnt och slappat, sen har jag även gjort en tatuering, min andra. Vart riktigt nöjd, han som gjorde den var riktigt duktig. 
Från middagen igår. 
    Två goda drinkar. 
Ja, vad ska man säga... 
Tatueringen, var kanske inte världens bästa bild, men men. De står: 
"There is always hope" vilket är ett väldigt sant citat. 


A little bit of something

Hallå där!! 
Idag är det riktigt riktigt varmt här i Tunisien. Och har bränt mig lite lätt igår av solen.. Idag har vi varit ute på gatorna och shoppat lite, köpt kryddor och sånt. Sen har vi även varit ner till havet och de är så sjukt fint där och havet är verkligen vackert så som stranden. Annars har vi det mest tagit det lugnt. Igår tog vi även någon drink i lobbyn innan vi tog oss mot sängen och fick åter igen tacka nej till att gå ut. Vars ligger tomrummet du såg?

Vad var det som gick så snett när jag vart inlagd?
För mig har en inläggning kommit på tal till och från underhela vårterminen. Jag har väl nästan väntat på att det skulle spricka helt och ja det gjorde de ju också, men det tog ändå till i slutet av april och direkt efter resan så vart jag ju inlagd. Jag tor de var en kombination av total utmattning och stressen i skolan, som satte sitt stopp. För de var prat om att lägga in mig redan innan resan till turkiet och jag hade blirvit inlagd redan då, men då var det fullt och då tog vi beslutet om att jag skulle åka, men vi skulle öka på med medicinerna. Sen när jag kom hem var jag så slut, men trots de så sov jag inget nästan. Jag tog mig inte till skolan de orkade jag inte, jag kämpade för att ens orka upp och träffa Anna. Sen brast allt. Mina tankar vart starkare, jag gjorde mig redo, men vart stoppad i sista stund av Anna som ringde, de var första gången jag grät i telefon, de var hemskt och jag var ritkigt riktgit dålig, kände mig mer som ett lik än levande. Hon lugnade ner mig och fick mig till åsa. Så av summan av allt, så var det nog kombinationen av utmattning, stressen och pressen i skolan som helt fick mig på fall. vilket i slutändan var bra, för annars hade jag aldrig stått där jag står idag, satkare, gladare och med en helt annan syn på allt. Inläggningen gav mig en andra chans till livet. 

The way it should be

Sitter i lobbyn över en drink och inväntar med Adelina att Maten ska öppna så att två hungriga flickor ska få äta lite middag. Har blivit jätteförkyld över en natt, eller snuvig och det rinner ur ena ögat konstant, vilket alls är roligt. De är verkligen jätteskönt här nere och trots att jag inte blir brun så har jag ändå fått färg, har till och med fått tydliga bikinilinjer. Jag njuter verkligen varje dag som går och de är hur bra som helst här, de är två dagar kvar, för fredagen kommer att bestå av hemresa till Sverige. Så två hela dagar att ta vara på solen. 
Drinkar från igår. 
Sol, bad och klarblå himmel.
Jag taggad för middag.Varför går jag ett fjärde år?

Ungefär den här tiden, hösten 2013, beslutades de att jag skulle bre ut mitt sista år på 2, alltså ett fjärde år börjades planera.  Jag vart sjukskriven på 50 % och hela schemat gjordes om och kurser togs bort. Men redan innan de, började det spåra,  jag vart tröttare och tröttare och hade knappt någon ork, allt började gå utför, mitt mående liksom skolan i samma sväng. Jag togs ut en dag av min svenska lärare (min nuvarande mentor), jag minns att hon frågade hur de var,  hon tyckte de såg ut som att jag inte mådde så bra och att jag såg trött ut hela tiden. Jag minns att jag berättade att hon hade rätt, hon föreslog att jag skulle kunna gå ett fjärde år, för att orka, hon tyckte jag skulle fundera på de och de var så de kom upp i min hjärna, de var som att de öppnades en dörr. Sen efter att fått se mitt resultat på matte provet, de var då de sprack,  tredje provet de gått utför på. Jag gick till special pedagogen och på en gång tog hon saken i akt,  jag sjukskrevs och ett fjärde år las upp och en tung borde släpptes från mina axlar. De är ett av dom bästa beslut jag tagit i mitt liv och jag är verkligen glad att jag gjorde de.
Och nu har jag börjat mitt fjärde år och de känns som bra och kanske det blir ett  mer lyckat år och detta år får jag äntligen ta studenten, vilket jag verkligen ser fram emot. 
 
 

We won't give up

Just nu sitter vi i lobbyn och inväntar att lunchen ska öppna. De är över 40 grader i solen och man får gå och svalka sig rätt så mycket i poolen mellan varven. Man blir väldigt trött och seg, så de är tur man får svalka hjärnan emellan åt. Igår kväll satt vi i lobbyn, drack nån drink var och hade det allmänt gott. De var riktigt härligt och en skön avslutning på dagen. Hittills har jag inte bränt mig nå *stolt tjeje*, men de är väl bara frågan om när, är ändå nere på 30 nu och har fått lite färg i alla fall, har en liten bikini linje! Nu blir det lunch och att återgå till att vara social. 
Lite bilder från idag och kvällen igår.

Sunset

Vi har hunnit landa, igår var vi sega och trötta efter att bara sovit några timmar. Både igår och idag har vi legat och sola och bara njutit av värmen, samt badat i den sköna poolen, de är helt lagom temperatur i vattnet! Vi har varit och utforskat lite och sett oss runt, de är väldigt fint här och dom är ändå inte lila på som i Turkiet, men de märks att de har en helt annan syn på kvinnor och vi har redan blivit utbjudna och tackat nej. Funderar allvarligt på att stoppa på mig ringen min på vänster ringfinger, för då lämnar dom en i fred. Helt klart lever vi och mår gott här nere o värmen, de går då verkligen inte att klaga. Avslutar med lite bilder på smått och gott. 


Varför bloggar jag?

Jag har bloggat sen dess att jag var en nybliven fjortis (14 år). 
Jag på min 14 års dag. 
En liten skitunge var jag då. Jag minns att jag var så stolt när jag hade skaffat min första blogg. och ville skriva precis som moster, som också hade skaffat en blogg. 
Med tiden utvecklades det och vart ett intresse, jag gjorde det mer och mer till min egen stil. Jag tycker om och skriva, dela med mig av bilder, så som åsiketer och min vardag. Att blogga har alltid varit en hjälp för mig, jag har kunnat skriva av mig och sen jag bytte till blogg.se har jag kunnat göra den mer och mer personlig. Mitt skrivande har utvecklats rejält, och med min dysleksi, så har bloggen hjälpt till att utveckla och förbättre mitt språk. Jag har bloggat, större delen av tånåren. Var 13 dagar ifrån att fylla 14, när jag startade min första blogg och skrev mitt första inlägg, några år och bloggar senare, sitter jag här, snart 19 och ett halvt och forfarande delar med mig av min vardag och mitt liv. Jag gör fortfarande de jag tycker är roligt, att blogga. Och försöker hålla de så regelbundet som möjligt. Var en liten skrutt då och nu är jag så gott som vuxen och har mitt eget place, min egen ekonomi och sköter allt själv. Som en sammanfattning av allt, så bloggar jag för att det är något jag brinner för, skriva, fota och dela med mig av tankar, åsikter, funderingar, vardagen allt som faller mig in. Jag har alltid tyckt om att skriva, då som nu. 
Jag nu. 
 
 
 

a little bit of the truth

Psykisk ohälsa, trots att de är så vanligt idag, så är det många som inte vet vad det är och vad de kan göra med en. De ska tas på lika stort allvar, som vilken annan fysisk sjukdom som helst, och de är nog mest av okunskap som det inte gör de. Många av dom som tar livet av sig, har i grund och botten en psykisk ohälsa. Men de är inte många som tänker på att de kan vara orsaken till att de faktiskt tar livet av sig, de har kämpat och kämpat med demonerna inom sig och i allt mörker, ser det ingen annan utväg. Många har bett om hjälp,  gett tecken på hjälp,  men ingen har tagit det på allvar. Något jag har lärt mig, så ska man ta de på allvar om någon säger att de har suicidtankar. Och det är rent av egna erfarenheter av mig själv, jag kan inte ljuga och säga att jag inte har haft såna tankar och inte heller att jag faktiskt försök, jag minns inte mycket av försöken, har korta minnesluckor,  där det bara är svart. Men när jag tillslut halvt sa som de var, så fick jag hjälp och de är något jag är riktigt tacksam över, helt ärligt utan att skrämma upp eller så,  så vart jag nog räddad i sista stund. Allt slutade med inläggningen,  som var min räddning,  jag vart inlagd pga mina cuicidtankar. Det är därför jag vet att en sån tankar ska man ta på allvar, de är inga skämt, nästa gång kan de vara försent.
 
Psykisk ohälsa är inget att leka med, tyvärr är det få som vågar prata om de, de är viktigt att söka hjälp i tid, och något som verkligen är viktigt, men väldigt svårt är att acceptera det. Och då talar jag åter av egna erfarenheter.  Mediciner, visst de är bra och hjälper en, men de är man själv som måste göra de sista jobbet och att prata med någon, skulle jag säga är det viktigaste av allt, för tillslut går det inte att hålla allt inom sig, nån gång måste de få komma ut och att be om hjälp är ett  väldigt stort steg på vägen framåt. För att leva med demonen inom sig, ständigt och jämt, de går ett tag, men inte för alltid. Att leva med kraftig ångest, en smärta så plågsam att du inte vet vars du ska ta vägen, du  vill helst allt bara slita ut själen, du gör vad som helst för att få smärtan att försvinna, en fysisk smärta är lättare att hantera än de, och det var därför jag gjorde illa mig, de hjälpa för stunden och när ångesten är som värst då tänker man inte många klara tankar. Att få panikångest , antingen går på högvarm, ligger å skakar av ångest och spy av smärta, de är ingen lek och riktigt obehagligt. Jag vet vilken kamp det är varje dag och därför vet jag också hur viktigt det är att man tar psykisk ohälsa på allvar och vågar prata om de. 
 
Jag mår inte bra än, jag har en psykisk ohälsa, jag har fått hjälp och får fortfarande mycket hjälp, och jag fick den hjälp jag verkligen behövde i rätt ögonblick, hade nog verkligen inte suttit här på andra sidan dataskärmen och skrivit idag,  inläggningen var precis det jag behövde då, jag behövde någon som fanns där dygnet runt.  Ångesten kommer och går,  men tillskillnad från innan finns det inte där hela tiden och jag har kraften att klara av de mer kraftiga ångestpåfallen utan att behöva göra illa mig, men vardagen är fortfarande en kamp. Ja visst, nog har jag cuicidtankar, men inte lika ofta, de är svagare och går att tycka undan, för nu  vet jag att jag inte kommer göra något, jag vet att jag klarar av dom tankarna, för jag har fått se annat. Jag har valt den svåra vägen,  jag har  valt att kämpa, och jag vet vad jag vill, jag vill må  bra,  för första gången i mitt liv. Jag har inte samma energi, precis som om man är fysisk sjuk, jag orkar inte lika mycket, men jag har accepterat de, de får vara så, de är okej, för min vilja att börja må bra är starkare än någonsin och något som är värt att kämpa för, jag vill bli helt fri demonerna inom mig, de får ta tid, de är okej, men nu ger jag inte upp. De är skillnaden. 

Up in the scy

Två taggade tjejer. 
Nu sitter vi på Arlanda, på golvet och laddar våra mobiler så vi klarar en flygresa på 4 timmar. Vi har även köpt lite nödproviant som vi ska ha med oss på planet. Det känns verkligen jätte bra och nu har våran resa börjat på riktigt! De ska bli så otroligt kul att få åka utomlands för andra gången i år och ja de är svårt att hitta bättre sällskap. Snart blir det att kliva på planet som ska ta oss till Tunisien. Nu säger jag hejdå Sverige för en vecka! vandrande på den slingriga stigen

Jag idag. 
Nu har resan börjat, först stoppet vart måttsundskolan. De vart rätt hastigt och nu hoppas jag verkligen  att jag fått med mig allt jag behöver , där ingår även räkningarna, som måste betalas där borta, eller vissa i alla fall. Åkte kring 12 från pite så har hunnit vara här ett tag nu. Det känns bra, jag är taggad och redo. De jag har glömt de jag har glömt de har jag helt enkelt glömt, hoppas bara jag hann få med mig kameran och mobilladdaren, sen är allt lugnt. Tänk att man alltid har lite panik över att man verkligen fått med sig allt, för de är alltid samma visa gång på gång. Måste säga de har varit skönt med ledigt, få ta sovmorgon och inte behöva oroa sig för skolan.  Och de är skönt att åka  bort så här precis i början, för då missar man inte heller så mycket. 

when the rain start to fall

  • Gordmorgon från sverige, pite.
Snart, väldigt snart, om nån timma bär det av mot Lule med Åsa och sen flyter allt bara på. Ska möta upp mamma och åka med henne hem till sig, sen blir det bara ett litet tag efter de att åka mot flygplatsen där möter jag upp Adde och sen är vi verkligen på väg, mot stockholm och vidare mot Tunisien, kan inte fatta att dagen redan är här, att idag åker jag, det känns helt fantastiskt och de ska bli så otroligt roligt och spännande, varken jag eller hon har varit där förrut. De ska bli skönt att få komma bort från det grå, trista och regninga höstvädret som har visat sig framme nu de senaste dagarna. Ska snart göra mig klar det sista och packa det sista. Nä allt är inte packat än. Men de ordnar sig. Sen ska jag inte göra så mycket innan resan börjar för mig.

when you told med to hold on

 
 
 
Såhär ser det ut när Elina håller på att packa samtidigt som hon har sin lägenhet som ett torkrum, när tvättstugan inte är ledig.
Allt är nu torrt och imorgon ska det sista packas in i min väska. Har nu på kvällen varit i väg till min fina vän Elin i skuthamn,  fick en skönt härlig cykel tur dit, där har vi suttit och pratat, ätit god glass, vattenmelon, citron cheeskake och som pricken över i:et cola med is i. Vi har även sett film och jag har haft det jätte trevligt där. Har nyss kommit in genom ytterdörren och bara precis hunnit byta om till pyjamas. Fick sällskap av henne och akita (hennes vovve) hela vägen hem, så gulligt av henne alltså! Och dessvärre funkade inte en enda gatlyktor efter vägen och vi fick cykla i kolsvart mörker,  vilket ändå var lite mysigt och så kallt var det ändå inte ute.  
Nu säger jag Tack oca godnatt. 

bakom det mörka och grå

Mitt schema detta år, helt okej ändå, fast  lite fel står typ, typ som mentorn, eftersom han är rektor,  men hade lite fel först i mitt schema och då fixade han ut ett nytt och rättade till de som var fel.
Kan inte alls klaga på de, och ja menar som de ser ut nu ledig fredagar, hur härligt blir inte de, om de inte stoppas in nå som jag inte står på schemat, men nu i början kommer det i alla fall se ut så här,  menar vet också att de kommer att läggas in mer. Har nu hett igång första tvätt maskinen och ska när jag går ner och hänger upp den, hämta resväskan och börja min packning, ska bli spännande om jag lyckas packa så att jag tar med mig lagom mycket.   
Avslutade skoldagen med en Latte på waynes med världens bästa Emma! 

a way to go

Me today.
Godmorgon! 
Ja då var dommedagen här då..Nä skämt och sido, men idag börjar allvaret, idag börjar skolan, idag börjar rutinerna halvt starta, fast ja nu går jag ju bara idag och imorgon, och om jag kollat rätt och mitt schema stämmer, så har jag ju inga lektioner imorgon, vilket vore helt underbart! I lyckans stund får jag skjuts till skolan av Elin och hennes kille *lycka*. Annars idag måste jag tvätta och börja packa, woop wooop. För imorgon då sticker jag, då drar jag och adde till Tunisien, har svårt att smälta de. Men de ska verkligen bli helt fantastiskt!! Och så otroligt skönt, något jag verkligen behöver, för att kanske lättare orka med ett sista år på natur och på gymnasiet, mitt sista fjärde år. Nu måste jag göra mig klar det sista (typ dricka upp smoothien  och koka kaffe, så jag vaknar lite mer. Ha en bra första dag i skolan och ja ni som jobbar också. 
 
 

don't tell med what to do

Go kväll allesammans! 
Sitter på bussen nu hem mot pite, hamnade i lule, med mamma , syster och mormor,  eftersom att mammas faster fyllde år. Så för mig vart det ett spontan besök dit och till henne. Var inte alls vad jag hade tänkt, min plan sen mamma och mormor hade åkt var att tvätta, men  de känner jag få bli morgondagens uppgift, efter att jag kommit hem från skolan. Blir ju en kort dag, och som de ser ut nu blir jag ledig fredag om allt på schemat som jag fått stämmer, de får jag se imorgon.  De blir då ingen lång dag i alla fall. För när jag tittade så var det redan saker som inte stämde överens, men  de får jag kolla  med andra mentorn imorgon. Nu när jag kommer hem blir det att duscha och måla naglarna. På tal om bilden som jag har, dessa skor, de är nog dom skönaste sneakers jag någonsin köpt och  var helt klart värt vartenda öre. 

Just say something

HejSan hoppsan! 
Sitter nu med en Latte i handen, mötet, eller samtalet gick bra. Har uträttat de sista nu, nu återstår bara väntan. Imorgon börjar skolan igen och vet helt ärligt inte vad jag ska säga om de.  På något vis känns det bra, få komma in i rutiner igen. Men de känns också lite osäkert, heller hur jag nu ska beskriva de. Jag kommer vara halvtidssjukskriven, men  trots det läsa klart hela 3:an. Kommer jag klara de, jag vill verkligen inte uppleva sanna stress som jag gjorde förra året, och då allt kaosade sig, jag har en liten rädsla, jag vill att de ska hålla, jag vill klara av de utan att börja må sämre pga skolan. Jag vill verkligen lyckas och jag vill vara en där mängden som tar studenten och jublar av lycka. Det är de jag vill och de är mitt mål. Men jag måste vara försiktig och vara vaksam. Jag tänker inte hamna tillbaka där jag var i våras, detta år ska jag ta studenten. 
Jag idag.
 
 

att falla och sedan resa sig igen

Godmorgon på er, 
Här halvligger jag i soffan, dricker thé och fördriver lite tid innan jag snart ska göra mig klar för att åka in på ett möte klockan 11 (bussen går klockan 10). Idag hör jag dessvärre inge fågelkvitter, utan bara en trackor som arbeter här utan för, inte alls lika harmoniskt och mysigt. Håller även på att göra i ordning lite tidsinställda inlagg tills det att jag åker till tunisien. 2 dagar kvaar!!!!! Ska idag få besök av mamma och mormor, medan syster är och gör halkbanan. De ska bli trevligt och vi ska ta oss in tilll stan och käka lunch där, mumms. De är tur musiken är på så jag slipper höra traktorns oväsen så himla tydligt, vet inte ens vad den ska göra riktigt, har ett vakt minne om att den skulle göra så vi fick mer parkeringsplatser här utanför. De är verkligen tråkigt väder idag, vi hade ju gärna kunnat få se en liten sol, men nej, icke de. Aja nu ska jag dricka upp mitt thé och börja göra mig i ordning.

once you hold on, you can't let it go

Bananpankaka,  med kvarg och de egenplockade blåbären. 
Go kväll,
Sitter med en härlig kopp kaffe i skrivande stund, har just ätit bananpankakor, dom vart riktigt goda. (Första gången jag gjorde dom). Sitter nu och ser en film, samtidigt som jag försöker klura ut vad jag behöver med mig till Tunisien och till Stockholm.  Mycket att tänka på, vill inte heller ha för mycket med mig, måste ju få plats med saker hemåt också.  Idag har jag mest tagit det lugnt hemma , de har faktiskt varit riktigt skönt, första dagen på länge jag bara varit hemma och grott. Men sådana dagar behövs också. Måste ju vila upp mig för två dagars skola innan jag drar till Tunisien med min otroliga vän adelina,   vi taggar upp från varsin stad. 
Jag idag,  älskar för övrigt min långkjol,  som är ett självklart val till Tunisien.  

Always find time for The tings that make you feel happy to be alive

Musik. 
Vill börja med att tacka för alla otroligt fina kommentarer jag fått! Blir varm i hjärtat. 
Sitter och lyssnar på musik och börjar tänka, vad hade jag gjort utan den? Vad hade då kunnat distrahera mig när ångesten kommer över. Alla bussturer, hur jobbiga hade inte dom  varit utan musiken? Allt idag kretsar kring musik, en film, vad hade en film varit utan musiken? Har ni testat nån gång att stänga av ljudet när ni sett en film ,  den blir väldigt tråkig då och det medför inte alls samma effekt som med musiken till.  För mig  betyder musiken väldigt mycket,  den hjälper mig genom vardagen. Jag lyssnar mycket på texten i låten, för mig har texten stor  betydelse om de  är bra eller inte,  jag gillar låtar där det finns en mening i texten.   Och Hallå, hur tråkig hade inte städningen varit utan bra musik att städa till! 
Nu ska jag återvända till att klura ut vad jag ska laga till middag, några förslag? 
 

Just what you wanted to hear

Godmorgon på er, 
Halv sitter i soffan med en härlig kopp vaniljthé i handen. Det är en lugn och skön morgon, hör fågel kvitter utifrån och ligger mest och bara njuter, med musik genom högtalarna. Idag blir nog en dag att bara ta det lugnt och inte göra något speciellt, ska nog mest vara hemma och njuta av någon sista dag av ledigt innan skolan drar igång. Kanske blir en dag där jag fixar mina naglar och pysslar på med sånt, de får jag helt enkelt se. När jag var ute där och plockade blåbär, har fått så sjukt mycket myggbett, på händerna,  handlederna och fotlederna, precis där inte nå gläder har täckt, usch vad de kliar, kan då säga att nu ha jag fått sommarens myggbett, de här är nämligen mina första på hela sommaren. Tror jag har fått de jag brukar få på en hel sommar på en kväll i skogen. Funderar på om jag ska göra en blåbärspaj eller nå av delar av bären, vet inte riktigt. 
 

Sometimes maybe you just have to fall

Go kväll på er alla härliga filurer! 
Mötte Åsa när jag handlade lite mat och vart då bjuden på god middag där, till äran så bakade jag och ruff cookies med vitchoklad i, gott. 
Den jobbiga väntan på att cookiesarna skulle bli klara. 
Har sen bara tagit det lugnt på kvällskvisten där och sett på idol, shit de var en där, 15 år gammal och vilken röst hon hade alltså!! Säger som bara de. Har nyss kommit hem och har hunnit boka mig en tvättid till onsdag, så att jag har rena kläder till Tunisien. Nu lyssnar jag bara på musik och varvar ner innan de blir dags att krypa i säng om någon timme, känner mig dock redan lite trött. 
Har även fått gosa med detta söttroll idag och gullig som han är, somnade han i min famn. 
I still Believe

De sista inför resan. 
Har fixat mig det sista inför Tunisien resan + lite kollegieblock och sånt till skolan, vilket båda delarna var ett stort måste. Väntar nu på bussen som ska ta mig hem, ska hoppa av vid Konsum och handla lite mat, blä då försvinner ännu mer pengar..men men allt är ju måsten så. Idag är det verkligen inget roligt väder, men de funkar ändå att ha på sig långkjol, vilket är så skönt, mycket mer bekvämt än jeans, *tjihii* eller nått åt de hållet. 


when every day seeems The same, it's because we have stopped noticing The good things that appear in our lives.

Godmorgon på er,
Nu är det måndag och vi går in på våra sista lediga dagar, innan allt börjar igen. 
Latte från waynes. 
Något jag verkligen tycker om att göra är att sätta sig på ett fik med en Latte i handen. Antingen med någon kompis eller själv, båda två är mysigt,  fast på olika sätt. Att sitta där med kompisar och bara njuta, prata om allt, det är verkligen något helt underbart och  väldigt trevligt. Jag sätter mig även själv ibland. Tar en stor Latte,  tar med surfplattan, eller datorn. Lyssnar på musik och bara njuter, tittar på folk som går förbi, de är väldigt skönt och fridfullt. Surfa runt, ha härlig musik i öronen och bara vara, de är väldigt avslappnande tycker jag. Kan sitta där själv i timmar och bara filosofera. När de är skola, kan jag sätta mig där och plugga, får så otroligt mycket gjort, för de är inte lika mycket som distraherar en där som hemma. De kanske kostar en del, för de gör det, men de är värt pengarna, för mig. 

The key to understand

Hej på er, 
Lämnar nu Lule igen, för att återvända hem, för en mycket efter längtat myskväll med Elin. 
Hörlurarna i och bussresan är komplett. 
Har haft det hur mysigt som helst med världens bästa Johanna!! Vi har suttit på Waynes och bara pratat i timmar (tills de stängde) . De har varit hur skönt som helst och de är alltid lika roligt att se henne, man blir som glad. Vi insåg att de kommer dröja jättelänge tills nästa gång!! Eftersom hon jobbar och åker utomlands om 5 dagar?!?!! Och när jag kommer hem är de söndag och sen börjar skolan, så de är typ 3 veckor! Tre veckor utan en fika med den bruden!! *Snyft*.
Klassiska fikat, kladdkaka med grädde och varsin latte.
 Skolan börjar om 4 dagar!! Och jag har inte fixat allt jag behöver än, men men de får jag ordna till veckan, typ nån dag.  Känner inte riktigt taggen för att börja skolan och ett fjärde år, men de är bara att bita ihop och greja de, det är ju ändå inte så mycket jag har kvar att läsa. Har ju min vapen dragare Elin vid sidan om mig, på lektionerna, så de kommer bli super, sen har jag också Emma som också börjar sitt sista år där. Tror ändå helt ärligt att detta kommer bli ett väldigt bra och roligt år, till skillnad från förra, som mest var pest och pin. 

Some words


I will remenber

Godmorgon! 
Började morgonen med att steka mig blåbärsplättar på lite blåbär som jag plockade igår. 
Kaffe och blåbärsplättar med kvarg och färska blåbär till. Riktigt smaskigt vart det. 
Ska snart börja göra mig klar för att ta en buss mot Lule, där ska jag träffa min underbara vän Johanna över en fika. Sen mot kvällen blir det kvällsmys med  världens bästa Elin! Hur bra söndag låter inte detta som? Lyssnar nu på musik och bara njuter av denna morgonstund! De är rätt så fridfullt och väldigt skönt. 
Vill passa på och tacka för alla fina kommentarer jag fått, de värmer i hjärtat på mig. 

Tilltalad av sanning och av ord

Gokväll på er, här ligger jag och har lite lördagsmys framför en film. 
Emma kom hit, vi har suttit och pratat om allt möjligt, var så himla roligt att se den bruttan igen! Sen vart det pizza käk. Och den gjorde vi av med nästan direkt, då vi gick på blåbärs jakt, först i munkan, sen tog vi oss vidare till norfjärden där vi var i blåbärshimla och hittade massvis med blåbär, och såklart går det inte att låta bli att äta samtidigt som man plockar. Så här ser en typisk Elinaochemma tur ute i skogen. 
Först vandring i dödmansskogen.
Första blåbäret funnet, i det svårplockade munksund, lycka! 
Plockning på allvar! 
Första påsen full! 
Och så där ser man ut efter att ha plockat ungefär 4 L blåbär. 
Totalt fick vi ihop ca 8 L tillsammans. Så de var två nöjde tjejer som satte sig i bilen. Något jag inte förstår, de är varför folk tittande på oss så konstigt när vi stod i skogen vid vägen i munksund och plockade blåbär, som om de aldrig sett två 19:åringar plocka blåbär förut. När vi tog oss till norrfjärden då hälsade alla glatt istället när dom gick förbi, vilket var mycket trevligare. 


We won't give up

Ny duschad! 
Har i morgonstund, storstädat hela lägenheten, så nu är det rent och fint, kändes riktigt skönt att få göra en grovstädning. Sen vart det att hoppa in i duschen och har till och med hunnit med att he in en hårinpackning, vilket var välbehövligt. Måste snart ta mig till frissan, men de får bli efter Tunisien nån gång. Ska idag vara med världens bästa Emma, och de var väldigt länge sen vi sågs, känns det som i alla fall. Ska fixa mig någon slags lättare lunch också nu snart, klockan är ju ändå ett och åt som frukost vid halv 9... Nästan att jag är uppe med tuppen, inte riktigt men nästan. 
Trust is like a paper, once it's crumpled it can't be perfect again

Min middag idag, hallån kessella + en limpmacka. 
Gokväll på er alla, 
Ligger själv i sängen och ser på första Harry Potter filmen, nostalgi! Kollar in mobilen samtidigt, min koncentration är väldigt dålig, därav har jag svårt att kunna se en film eller annat utan avbrott, eller av att jag måste göra något annat ett tag, eller flera saker samtidigt som jag ser på film. De är jobbigt, men jag måste säga den har blivit bättre, får hålla tummarna för att den ska bli bättre till skolan börjar igen, kanske, den var verkligen på 0 i slutet av förra året, och nästan på minus där innan inläggningen, men jag jobbar på den, jag vill kunna se en hel film och koncentrera mig på den, utan att tankarna far iväg på andra spår, de vore väldigt väldigt skönt. Men tillslut, ju bättre jag börjar må, ju bättre blir koncentrationen. Så de är bara låta tiden gå och de får ta den tid det tar, för jag vet att tillslut kommer den tillbaka. 
Är väldigt trött, vilket slutade med att jag inte orkade städa, får ta det imorgon, eller någon dag framöver. Sen har jag insett att jag måste fixa lite block till skolan också och pennor... Blä. Kanske tar en morgonpromenad imorgon, nu när jag inte orkade någon nu på kvällen, låter ändå rätt så skönt, får se vad klockan är när jag vaknar och vad det blir för väder. Spåren som lämnar sig kvar

Sitter på bussen med en latte i handen påväg hem. 
Är nu efter en lite längre vistelse påväg hem till Pite! Har stannat hos mormor och morfar från i onsdags tills idag. De har varit väldigt trevligt, men de är alltid lika skönt att få komma hem. Har ju dessutom ett paket från Nelly som väntar på mig hemma, var ju tvungen å beställa en bikini till Tunisien! Och idag är det exakt en vecka kvar?!?! Amazing!! 
Känner mig väldigt trött, så vem vet, kanske de blir en power nap när jag kommer hem, låter väldigt skönt i mina öron, ladda upp batterierna för att göra en storstädning, och boka tvättid till onsdag, så allt är rent tills jag åker ! Om inte städningen blir imorgon, de får jag se hur jag orkar osv. Nu ska jag mest försöka hålla mig vaken på bussen tills jag är hemma. 
we must accept The end of something in The order to begin to build something new

Har fått gosa och träffa denna lilla söta valp idag.
Om jag skulle svara på frågan hur det är med mig nu, så skulle jag ändå säga att de är hyfsat, för helt ärligt så är det faktiskt så. Vilket enligt mig i alla fall är positivt. Ångesten som kommer till och från, kommer inte så ofta, och inte så kraftiga påslag, vilket gör att de går att hantera och trycka undan tankarna, vilket är riktigt skönt. Allt känns acceptabelt och hanterbart.  Och de är något riktigt positivt också. Jag känner mig stolt över resan jag gjort, om jag får säga de. 
Träffade min kusin Emma på stan, vilket var riktigt trevligt och roligt! Var verkligen länge sedan jag träffade henne. Sen såklart har jag ju varit på kalas, och lilltjejej vart riktigt lycklig över sina prinsesspresenter som hon fick och gott fika var det också. 
 
 

Något jag inte kan förklara

Godmorgon på er alla! 
Själv ligger jag och njuter i hammocken hos mormor och morfar av morgon solen, med en härlig kopp kaffe. 
Lite halvkylit, därav mosters flis. 
Har redan varit vaken ett tag, ska lite senare åka in till stan, träffa min kusin Emma, sen blir det kalas. De är torsdag och exakt en vecka till skolan börjar och 8 dagar till Tunisien, går inte att beskriva hur sjukt mycket jag längtar dit, de blir verkligen en kanonstart på hösten! Sen stannar jag ju kvar i Stockholm hos moster, kan de som bli bättre? 
Har fått mig världens sötaste skal igår. 
Avlider lite smått! 😍
Går ju inte heller att undgå filmerna som är så sjukt bra, söta och roliga. Har sett dom några gånger om...

Vägen upp och ner

Väntar på att jordgubbarna ska tina så jag kan göra mig min smoothie, som innehåller, ja  något slags bär, yoghurt, kvarg och linfrön, blir riktigt fräst och gott! Tips från lilla mig. Har varit iväg på morgonen, efter att jag skickat Ruff på fritte, till skolan fått papper av Maria, som jag ska skicka iväg för att sedan kunna få pengar. Så lite nytta har jag ändå gjort. Ska lite senare få besök av mormor och morfar, sen ska jag följa med dom te Lule, eftersom min kusin fyller år imorgon. Hela 4?!? 
Nu ska jag bara äta lunch, dricka kaffe och kanske se något avsnitt av någon serie, vet inte riktigt, kan inte ens svara på om de är varmt eller kallt ute, de är som där mittemellan. 
Jag idag, har Till och med utsläppt hår?! Och min underbart sköna långkjol.

Att försöka är alltid en början till att tillslut lyckas

-Ny design. 
Sitter i skrivande stund med en kaffe i handen, lyssnar på musik och har fixat mig en ny design till bloggen som ni ser. Njuter just nu bara i det stillla lugna i min lägenhet. Ska snart få nattbesök av min "lillasyster" Rufina, som jag ska vara barnvakt åt. 
Har kollat igenom gamla inlägg och har insett att jag redan haft den här bloggen i 2 år och har bloggat i över över fem år?!?! Tiden springer i väg känns det som, vem vet den kankse gör de? Jag menar jag har redan åldersnojja för att fylla 20, vill som helst undivika den tanken. Tycker de är rätt så intressant att gå tillbaka och kolla på vad man har skrivit, bloggen blir ju lite som en dagbok, fast mer en offentlig dagbok, eller hur man nu ska säga. Och när man kollar tillbaka på bara sen jag startade denna blogg, så har det hänt VÄLDIGT mycket. Och helt ärligt är jag knappt samma person som jag var för 2 år sedan, de räcker att gå tillbaka till där i maj när jag vart inlagd. På de där 87 dagarna, som jag har varit inlagd på den psykiatriska vårdavdelningen. 87 dagar, de är ungefär en fjärdedel  av ett år, de är rätt så mycket, och jag har förändrats, de har jag på ett positivt sätt, jag är inte alls samma tjej som i början av maj. Jag är mycket gladare, har mer energi, jag ser saker och ting på ett helt annat sätt, jag har även lärt mig att acceptera mitt psykiska mående, vilket är ett stort steg och ett viktigt steg mot att faktiskt börja må bra. Jag har en helt annan inställning, på livet på allt, jag löser problem på ett helt annat sätt och är mer villig till saker. Jag känner mig starkare, jag tror på mig själv och jag vågar. Jag har en helt annan inställning till allt vad livet har att ge. Jag kan se saker ur ett mer positivt perspektiv. Men trots allt har jag vetskapen om att jag har en lång väg kvar att vandra, men nu är jag starkare och kan (orka) vandra den väge. Jag vet at de kommer att komma dippar, men också att de kommer bli bättre, dipparna kommer planas ut och så småning om så finns dom knappt där. De kommer mer och mer, ju mer tiden går att jämnas ut. Men de kommer alltid finnas ärr, som speglar tillbaka. Jag vet att jag kommer fixa det här, de är de jag vill, jag ska kämpa, jag vill kämpa, för jag vill må bra, att få må bra, de är det som är målet. 
Under min vårdtid, har jag haft, övervak (någon har varit med mig 24 timmar om dygnet), extratillsyn, de har kollat till mig varje kvart, inga friheter, jag har alltså inte fått gå in, P med personal, sen har det ökat eftersom och tllslut har jag haft fulla friheter. Jag har varit så dålig så at jag fått sitta i rullstol, vilket jag inte vill göra igen, mina ben orkade inte bära mig. Jag har haft katet, fått tappas i månader. Så kämpa de kan jag, för jag har klarat och tagit mig upp på någorlunda stadiga fötter igen, men de tog mig 87 dagar. De har varit tufft, ingen barnlek precis, de har fällts många tårar, haft panikångest attacker, de har hållit min hand för att jag skulle kunna somna. Jag har vaknat i panik på nätterna. Men jag har klarat de, de har suttit med mig många kvällar, och på dagarna, de har pratat, lugnat ner mig, de har lyssnat och funnits där vid min sida. De är nästan lite skrämmande att tänka tillbaka på hur illa de verkligen var. Tror helt ärligt att säga ja till den där inläggningen, var det bästa jag gjort, tror även de räddade livet på mig, så dålig som jag var när jag las in och jag kommer ihåg vars tankarna gick då. De är helt otroligt att så mycket har hänt på 87 dagar av vård, trodde nog aldrig de. Jag känner mig verkligen gladare nu, jag är så mycket per positiv till vad livet har att ge, jag har byggt upp en självkänsla, en annan trygghet i mig själv, en lillit och jag vet att allt komer att bli bra, jag har accepterat att jag inte orkar lika mycket, jag är ju trots allt heltidsjukskriven fortfarande och den kommer gå över till halvtid när skolan börjar. De har trott på mig och de har fått mig själv till att tro på mig själv, vilket är ett måste. 
jag för 2 år sedan
Jag för ett år sedan.
Jag några dagarna in av inlägdningen. 
Jag 87 dagar senare, dagen jag blev utskriven. Tycker jag ser stora skillnader, dels att jag bilvit äldre, men om man jämför de två senaste bilderna är jag som en helt ny männsika.
 
 
 
 

Something Unbroken

9 dagar kvar innan skolan börjar och 10 dagar tills Tunisien!! Tiden går verkligen lite för fort, jag har redan varit utskriven 1.5 vecka, och jag har hunnit med en massa sen jag vart utskriven, dock rinner tiden ut innan skolan börjar, men vad gör de? Gruvar ändå inte så mycket inför skolan, tror detta kan bli ett bra år. Och jag menar jag får ju faktiskt gå med världens bästa Elin, vi ska göra Strömbacka osäkert ett sista år! "Woohoo!". Har varit och hämtat ett sjukintyg och fick många kramar på köptet av olika skötare från psykiatrin, och många "lycka till" och de var så roligt att höra, alla sa att jag såg mycket fräsare ut, och de vart jag riktigt glad över. Får se om de blir ytterligare något äventyr innan skolan börjar, de vet man aldrig och helt plötsligt så blir det de, who knows. Sitter mest nu och funderar vad det ska bli av dagen, men något bra blir det allt! Ha en fortsatt bra dag, så ska jag fortsätta med det jag gör, lyssna på musik, dricka kaffe och chilla. 
Åsas nya familjemedlem, Pelle. 

Vägen mot det oändliga

Gokväll på er alla, 
Själv sitter jag på bussen, påväg hem till Pite, har sen igår varit i Lule, träffade då världens bästa Johanna och vi tog en efterlängtad fika på Waynes. Har sen sovit hos mormor och morfar. Idag har jag fikat med min otroligt saknade vän Elin, eller de vart mer lunch. Har sen hälsat på mamma och syster + hennes kille. Sammanfattningsvis har det varit en väldigt bra helg, är nu väldigt trött och vill bara vara hemma i min egen säng, slå på ett avsnitt av en serie och bara slöa, innan sömnen faller sig in i handen. Dock blir det tidig uppstigning, frukost på cykeln på vägen till tandis, tuggummi för andeträkten och hoppas på att inget fastnat i tandställningen, för halv 8 ska fröken elina vara där...Usch gillar inte att gå dit, men men. Sen kan jag meddela att det endast är 12 (11 snart) tills jag och Adde åker till Tunisien!!! LÄNGTAR!!! 
Två fikor på Waynes. 

Vandrade på den smala tråden

Detta linne köpte jag igår, när jag var i Lule. 
Började dagen med att vara barnvakt och tvättning, samt lite nyttig städning. 
Sen vart det ett besök i Västerbotten och Skellefte stad med bästaste Elin. Vi strosade runt på stan och avslutade med lunch/middag på en thai/ japansk restaurang. Vi stötte även på våran mentor Maria i skellefte, vilket var en aning oväntat. 
Sushi, kaffe, glass och friterade bananer. 
Igår vart det ett spontanbesök till Lule, en macflury (stavning) med Adelina och även lite stanhäng. Sen vart det ett Kvällsbad med underbara vänner. Fick då träffa saknade lina och Johanna, samt Adde, vi tog oss till en sjö i Boden, (tappat namnet). 
Bild från igår.Just something


Min frukost idag! 
Testat min nya mixer "made to go", riktigt nöjd över den. 
Idag är en riktigt slöar dag för min del, känner mig verkligen riktigt lat, orkade inte ens ta cykeln till stan, nu slappar jag här istället och väntar på Tahmina, annars hade jag nog fortsatt slöa hemma framför serie. Sen insåg jag att skolan börjar om 2 veckor exakt idag, pust..fast ändå skönt att komma in i rutiner igen, men de har jag faktiskt haft under inläggningen, vilket har varit riktigt bra, men nu när jag kommit hem är dom helt borta. 

Just something or nothing

Sitter inne i stan och väntar på att denna brud ska komma in
Fin fina Elin 
Vi ska ta en fika och ha det allmänt myspys! Har tidigare på förmiddagen varit in på Strömbacka och haft möte med min samtalskontakt, mentor och rektorn, de var ett riktigt bra möte enligt mig, allt vart klart och planerat inför de kommande fjärde året, tror de kan bli riktigt bra, speciellt när alla samarbetar så bra och alla parter är så positiva. De blir en sjukskrivning på 50% men trots de så kommer skolan vara helt klar till våren och om allt går som de ska kommer jag kunna ta studenten då, vilket känns helt otroligt kul! Och som pricken över i:et så kommer jag få gå med världens bästa Elin, kan de bli bättre? Jo för jag slipper läsa fysik! 
Nästa vecka på onsdag ska jag in till skolan träffa mentor Maria, få min studieplan så jag kan skicka in den och börja få pengar, för då är allt som skulle kollas upp klart! 
Känner mig som positiv och glad idag och den glädjen ska jag ta vara på. 
Kram på er alla!

Sommarvindens mystiska brus i tysthetens sekund

Jag klockan 8 i morse på väg på möte.
Efter mötet vart det en fika med bästa Emma, sen även lite stanhäng, vilket vart mycket trevligt! Sen vart det att handla mat hem och ta bussen hem. Har sen bara tagit det lugnt, solat och sett serie ute i värmen, vilket var riktigt riktigt härligt! Hoppas verkligen den här värmen håller i sig ett tag till, de är så skönt med lite sommarvärme. De gäller bara att komma ihåg att dricka. Imorgon blir det möte med skolan och min samtalskontakt från öppenvården inför skolstarten. Hoppas verkligen de går bra. Kan inte tro att de bara är 16 dagar kvar till skolan börjar om igen...MEN DÅ ÄR DET OCKSÅ BARA 17 DAGAR KVAR TILL TUNISIEN! Som jag längtar!!! De ska bli så otroligt roligt att få åka bort, 22 augusti då sticker jag och Adde!! Someone looking over you

Två bilder från fredagens myskväll med bästa Johanna, som har varit på besök hos mig tills idag. Vi har myst på och halvfirat min utskrivning. Vi har sett på film och bara pratat om allt, en film som vi såg igår, "endless love" en riktigt bra film  som jag verkligen rekommenderar, den är från i år. Igår tog vi en kaffe på stan, satt i parken och njöt av solen, och när vi kom hem åt vi en god fruktsallad med grädde. 
Waynes 
Nu är jag hos Åsa och här ska de grillas!
RSS 2.0