En fullspäckad dag i Pite

Go kväll, 
Halvligger i soffan, jag och Melinda har Harry Potter maraton och vi är just nu på fjärde filmen. Idag har vi annars ränt, vi gick in till stan, handla, gick till strömgården, sen till sjukhuset och sen hem igen. Satte oss och fortsatte se på Harry Potter, sen fick vi avi:er och satte oss på bussen, först till munksund, skynda oss där, hann med nästa buss mot stan, sen gick vi till kvantum, hämta ut nästa paket, hann precis med bussen hem och inom en timma hade vi hunnit med allt och kunde åka på samma biljett alla tre turer. Har nu gjort ännu ett till hål och så. Nu ska vi bara slappna av. Ha en fortsatt trevlig kväll. En dag i Lule

Hejsan, 
Hade en trevlig dag i Lule igår. Shoppade med mamma, de som var min julklapp. Fick ett par hörlurar 
Jättebra ljud i dom och allt. 
Fick med mig två tröjor hem 
Sen fick jag med ett par jeans 
Sen dessa mörkblåa jeans. 
Sen fick jag även underkläder på de, så inte så illa de inte. 
Sen vart jag bjuden på en fika på espresso house och sen for vi till mamma och där bjöds de på middag innan jag tog bussen hem. Nu har jag handlat mat och sånt, nu är väl tanken att jag mest ska ta de lugnt och inte göra något speciellt.

En dag i Lule

God morgon, 
Sitter nu på bussen påväg mot Lule. Där blir de en shopping dag med mamma. Sen blir de hem och bara mysa på med Alice. De gör ont i mamma hjärtat att vara borta så mycket från henne. Men sen blir jag hemma. Och om en vecka börjar jag skolan. De känns på något vis overkligt. De känns både spännande och bra. Nu ska jag bara fördriva lite tid på bussen tills dess att jag är framme i Lule, de blir nog mest att lyssna på musik och drömma mig bort. Distriktsköterskan har även varit hos mig, gett mig medicin och fyllt på i medicinskåpet. En magisk stav

Fick ju en väldigt cool trollstav av bästa systern i julklapp. Den är hur cool som helst, håller på att lära mig hur jag byter kanal, höjer/sänker ljudet och har lärt mig nu att synska den så nu stänger jag av och sätter på tv:n med ett vift. Är så himla impad av mig över den. Trodde inte ens det fanns en sån. Men nu äger jag en och spenderar mest mina timmar nu för att få in allt jag vill kunna göra med den. De är svårt de må jag då säga, men de tar sig allt mer. Och ni vet ju vilket fän av Harry Potter jag är, då kam ni förstå hur coolt jag tycker att de är !

En dag hos mormor och morfar

Sitter hos mormor och morfar, dricker mitt morgonkaffe och vaknar till liv. Sitter och kollar igenom hälsopedagogikboken och bara drömmer mig bort. Idag blir det ett eventuellt besök hos mamma sen blir de att ta bussen hem. Fick en par yllesockar, en trollstav som man kan byta tvkanaler på av syrran, hur coolt är inte de va? Sen fick jag som sagt en shoppingdag med mamma, godis, presenkort och en kokbok. Hade de jätttrevligt igår med släkten, god mat och trevligt sällskap. 

Annandag jul

Vattnet är slut i hela Pite, de är lekars och jag som tänkte duscha innan jag åkte till mormor och morfar, men de blir att duscha där istället. Men men. Har haft en fantastisk kväll med Melinda. Vi har gjort lite bus, gjort hål i naveln och sen har vi bara varit. Du betyder så himla mycket för mig min älskade syster. Idag blir de att fira jul med min andra familj. Dock glömde jag alla paket, men de får jag ta dom på måndag istället då jag ska träffa mamma i Lule och få min julklapp. Vilket är en shopping dag med mamma. Klagar inte ! De är de jag önskade mig. 
Sötnosen 

Juldagen

Hejsan, 
De är juldagen nu, de är fredag. Melinda kommer snart hit. Vi ska ta en promenad och hämta de jag glömde hos Åsa. Sen blir de bara att ta de lugnt och inte göra något speciellt. Helt enkel en rätt så skön juldag. Fick denna fina ring av Melinda i julklapp, älskar dig min älskade syster. En perfekt jul

De behövs inga ord, för här finns bara kärlek 
De behövs verkligen inga ord för att beskriva hur bra denna jul ha varit. Sitter nu hemma i pyjmas med glögg som jag fått i julklapp och bara njuter. Har fått pengar, en påse med glögg och lite annat i, nagellack, presentkort hos frissan, förrkläde, målarbok och en baddräckt. Nu bara njuter jag i soffan tills dess att natten ska få göra sitt underverk. 

God Jul

Ja idag är de julafton. Om någon timme är jag hos Åsa och där ska jag spendera denna dag. Familjen är samlad och barna är spända. De ska bjudas på god mat, trevligheter. Ska snart börja packa alla klappar så dom är färdiga och så jag inte glömmer någon tills dess att bussen går. Ja helt otroligt, de går bussar i Pite på julafton. De trodde jag inte. De får som en lördag, så de går ju inte så många, men fortfarande de går bussar!! Och de bästa av allt. De är en vit jul. För snön har stannat kvar. Helt otroligt faktiskt. Så nu är jag redo för att fira jul. En dag med alla möjliga innehåll

Klockan är fem, jag har inte somnat än. Sitter och ser twilight med Melindas syster medan Melinda sover gott och lika så Alice. Måste berätta en sak: 
Som bilden visar åker jag till Prag med mamma och de ska bli så himla roligt! Som jag längtar!! De ska bli kul att få komma iväg med bara mamma, har aldrig haft en sån resa förut så de ser jag fram emot. Och bara 110 dagar kvar, den 11 april åker vi. 
Sen har jag haft en toppen dag! Har färgat håret, perciat mig, i läppen och näsan. Och bara umgåst med min saknade vän/syster Melinda. 
Vart riktigt nöjd faktiskt, nu gäller de bara att vänja sig med allt. Som ni vet så trivs jag bäst i de koppar röda håret. Av alla färger jag haft så trivs jag bäst i de. Idag blir de att baka, fixa och dona och göra mig redo för julafton som är imorgon. De känns helt sjuk, tiden har gått så himla fort. Nu ska jag återgå till att se filmen och läsa ut min helsopedagogik bok. Ni får ha en bra dag så hörs vi! 

365 days a year

Har förövrigt fått min bok, staying strong med demi lovato. Så nu har jag ett års läsning framför mig. 
-stay strong, be brave

en del av världen

De är snart jul, jag längar, Melinda är snart här och nu myser jag mest med Alice tills dess att boendestödet kommer. Är trött men steg upp rätt så tidigt. Jag tänkte skriva något bra, men jag kommer inte på vad riktigt. Mina dagar rullar på inte så stor förändring från dag till dag. Jag mår ändå nårgorlunda okej, de måste jag erkänna. När jag lång inne fick jag dels ökad dos på en medicin och sen la dom till ytterligare en. Litium. Vad är de då?
såhär säger 1177 om litium: Signalsubstanser är ämnen som bland annat överför impulser mellan nervceller i hjärnan. Om du har bipolär sjukdom är halterna av signalsubstanser i hjärnan förändrad.

Det är inte helt klarlagt hur litium verkar, men antagligen påverkar ämnet natrium- och kaliumbalansen i hjärnans nervceller. Då påverkas i sin tur halterna av signalsubstanser i hjärnan, och besvären vid bipolär sjukdom, det vill säga mani eller depression, dämpas.

Litium har en god förebyggande effekt mot återfall i mani eller depression vid bipolär sjukdom.

Vid behandling av akuta tillstånd tar det någon vecka innan du märker någon effekt. Om du får läkemedlet för att förebygga bipolär sjukdom tar det längre tid, ibland kan det dröja upp till två år innan du får full effekt.

Med min medicin som jag har behandlar man mig som bibolär, den enda skillande är att jag inte har topparna som man brukar ha om man är bibolär. Jag har bara dalarna och de är de man ska få bort och de hjälper bland annat titium med. Sen har även de reducerat mina självmordstankar och dom är faktiskt borta nu. Vilket är som en befrielse för min del. De är så skönt, kan nog inte ens besrkiva hur skönt de är. När man tar litium blir man även stucken en hel del för att kotrolera koncetrationen i blodet och kolla njurarna som dom gjorde idag. Men tur är de för mig att jag då inte är rädd för att bli stucken, jag tittar snarare på medan dom sticker mig och studerar hur de gör. Passar nog mig bra när jag ska bli undersköterska.

 Fick ju mina bokstäver som jag beställt med mamma och nu är dom gjorda och passade bra in tycker jag.
PS. Har nu fått min antagan och jag är nu officiellt antagen till de två kurser jag ska läsa. DS.v vä

Äntligen

Idag kommer denna brud hem och blir uppe i 10 hela dagar och som jag saknat denna fantastiska vän. Så nu på morgonen kommer distriktsköterskan hit, hon ska ta ett litium prov och sen ge mig mil medicin eftersom jag inte får ta den före vi har tagit provet på mig. Sen blir de att handla mat. Hänga med Melinda, vi ska ha filmmaraton och färga våra hår. Sen laga god mat och bara vara inte göra något speciellt. Ganska skönt. Igår var jag med Emma, vi var och julhandla, köpte de sista julklapparna och tog en kaffe på stan. Sen gick jag iväg på möte och sen umgicks vi på kvällen också, så himla glad att jag fått lära känna en sådan fantastisk vän. Nu kommer distriktsköterska så nu avslutar jag här. 

En dag på stan

Redo för stan med bästa Emma! 
Yes, i dag blir de stan med Emma. Blir lite julklappshandel för henne och en lunch på de. Sen blir de möte på psykiatrin och de är väl ungefär de som händer idag. Tänkte även om jag orkar så tänkte jag baka lite idag. Men de beror helt på om jag orkar eller ej. Och imorgon kommer Melinda hem!!! Som jag längst efter att denna vän ska komma hem. Nu ligger jag och myser med Alice med tända ljus och lite Melissa Horn. Inte så tokigt de heller må jag då säga!  


Medicin

Sitter på waynes och fördriver en massa tid. Funderar och funderar igen. Jag är trött och hade gärna bara lagt mig under täcket och legat där hela dagen. Men de vet jag att de inte är bra. Hatar att ta Teralen för att jag blir så himla seg och trött dagen därpå. Men samtidigt vet jag att jag behöver den för att kunna sova. De är de som gör mig så irriterad. Jag vill kunna sova utan den, jag vill inte ha den jäkla medicinen. Men jag har som sagt inget annat val. Jag får inte den där djupa sömnen utan den. Men jag tycker ändå jag ändå att jag funkar utan den, jag sover ju och jag är pigg på morgonen när jag vaknar. De är jag aldrig när jag har teralenet, då måste jag ställa alarm en timme före jag ska gå upp för att vakna till någrolunda. De är just de som är så störande. Men har läkaren sagt att jag behöver den så är de väl bara att jag tar den. Och vara den där duktiga flickan och ta alla mediciner som hemtjänsten ger mig. Dom andra har jag accepterat att jag behöver och tar dom utan problem. Men inte teralenet. De vill jag inte ta. Men tar de då i alla fall, snäll flicka som jag är. 
Annars kringar jag väl mest på. Vissa dagar är lättare och andra är lite tyngre. Men de går. Jag tänker alltid, snart börjar jag plugga, då får jag något att göra och de kommer så gå mycket lättare. Jag har länge trott att de var omöjligt att börja plugga i mitt tillstånd. Men när jag fick höra att de gick utan att behöva ta studielån att de gick inom aktivitetsersättning, de var som att en ny dörr öppnades. Jag hade inte våga ta studielån ifall att jag får en svacka. Men nu, nu vet jag att de går trotts att jag hamnar i en svacka och har sån himla gullig syo som hjälper mig, så de känns jättebra! 
 

4:e advent

Godmorgon, 
Ligger i soffan, har tänt de fjärde ljuset och nu myser jag mest med Alice. Som ligger i min famn och sover. Idag blir de att ta mig och handla lite mat som mamma och jag ska laga sen. De blir även att köpa nya adventsljus eftersom mina typ brunnit ut. Se de är väl ungefär de som händer idag. Mamma och sambon kommer senare idag så de blir roligt. De är väl ungefär de som händer idag. Ska läsa lite ur hälsopedagogiken också. För att hinna med lite. 16 dagar kvar

Klockan är 4. Jag är trött och hade ska försöka kriga mig själv med att laga någon slags mat. Har varit hos Åsa från igår till idag. Nu planeras inget speciellt. Har hunnit med att prata med Melinda i telefon om allt möjligt och planerat vad vi ska göra när hon kommer upp. Har även fått mina skolböcker, som jag smått börjar kika i. Så nu återstår de bara att vänta i 16 dagar till så drar skolan igång. Hur bra som helst! Är så himla taggad och de ska bli roligt att plugga något som man faktiskt vill plugga för första gången efter 14 år i skola. De känns samtliga konstigt att man kam längta efter att plugga. Men så är de och min glädje och längtan vill jag inte ta bort i första taget. Jag menar, vad kan vara bättre än att plugga och få bli undesköterka och sen få ett riktigt jobb och kunna tjäna sina egna pengar !Fredagen före jul

Godmorgon, 
Har gjort mig färdig och redo för dagen. Nu väntar jag mest på att hemtjänsten och distriktsköterskan kommer. Sen blir de att bara ta de lugnt tills dess att jag ska hämta minstingen på fritte för att sen ta oss till mig och ha de mysigt. Sen kommer Åsa och hämtar oss och där blir jag bjuden på mat och så sover jag över där. En toppenfredag helt enkelt. 


En dröm som blev sann

Tanken om tanken. 
Jag vet inte. Allt känns på något vis overkligt. De känns som att jag lever i en dröm. Allt har gåt för bra för att de ska vara sant. Jag ska börja plugga, som ni redan vet, de går bra med hemtjänsten och de går bra med boendestödet. Samtidigt som jag har en klump i hjärtat. Men de känns ändå helt okej. Jag lever och bara de är en dröm. För helt ärligt, innan jag skrevs in på LPT på 25:an visste jag inte om jag skulle leva länge till. Allt känns bara för bra att de är sant. Med plugget framför mig känns de som att ingeting kan gå fel. De känns som att jag kommer att lyckas. Jag har något som motvierar mig och jag har aldrig kännt en sån längtan efter att få börja plugga som jag gör nu. För denna gång vet jag att jag kommer bli något, att jag sen kommer kunna få ett rikigt jobb. Kunna tjäna egna pengar och inte leva på bidrag. Jag har ett mål som jag aldrig har haft förr. De känns som bra. Jag vill nästan börja plugga nu. och de är bara typ två veckor bort. Jag ska fixa det, jag ska leva, jag ska bli färdig undersköterska och skaffa mig ett jobb, ett jobb så jag får tjäna mina egna pengar. De är mitt mål. Att om ett år kunna bli klar och säga jag gjorde de. Jag fixade de.
 

Julshopping

Har just gjort mig klar, sminkat mig och duschat. Hemtjänsten har varit och jag har fått min morgonmedicin. Om en timme går jag tillbussen för julshoppinh med Anna. De blir att kavla in de sista julklapparna för mig. Så de är inte alls mycket kvar nu, vilket känns både skönt och bra. Om en vecka är de jul. Känns helt sjukt tiden har gått så himla himla fort. Om fem dagar kommer även Melinda hem och vi ska julbaka och ha de hur bra som helst. 
 

en vandlring

Hejsan, 
Dagarna närmar sig, de är snart jul. Julen har alltid varit en jobbig tid för mig. Detta är första julen som verkligen känns bra. De andra jularna har jag gruvat mig för. Gruvat att jag måste säga nej till att fira jul hos mamma på julafton. Förra julen var jag inlagd och jag fick då vara hos Åsa. Denna jul har jag redan bestämmt mig sen långt innan att jag skulle vara på julafton hos Åsa och sen att jag åker till mamma på juldagen. Eller till mormor och morfar för min del. Jag har alltid varit hos Åsa, detta är min tredje jul där och jag ser fram emot den så enormt mycket, speciellt när minstingen där aldrig firtat jul förrut så är det extra spännande för henne och den julen vill jag då inte missa. Vilket jag höll på att göra. När jag var liten gruvade jag mig dels, dels för att vara hemma och ledig, för de betydde så mycket mer. Men själva julafton när vi varit med släkten har alltid varit rolig. Nu är de 8 dagar kvar till jul och jag längtar. De gör så otroligt mycket att se när barna blir glada, hur exalterade de är över julklapparna och allmänt på julen. Bara de gör min jul. Deras glädje fyller mitt hjärta med glädje. Men för många är julen en jobbig tid och de förstår jag, för julen har varit jobbig för mig med. Så ja vet hur jobbigt de kan vara med jul. Desvärre ökar självmorden över jul och de är något som är så ofantligt tråkigt. Tycker verkligen de, men jag kan se en förstålelse i de. Förra julen försökte jag ta bort mig strax innan jul, så jag vet, tro mig. Men i år. Då ser jag bara glädje med jul. Jag ser framemot att få vara hos Åsa och fira jul med alla som räknas in där. De ser jag framemot. Och nu är de inte hellrer så länge kvar!! Är som ett litet barn som längtar så efter julen.
 
 

Städning i största lag

Hejsan, 
Idag vart en ren städdag. Har hunni med att dammtorka, dammsuga och skurat. Nu återstår de bara att tvätta och renbädda sängarna. Sen om jag hinner kanske jag går ut och går innan de blir mörkt. Nu sitter jag bara och myser med Alice. Tills dess att jag ska gå ner för att tvätta. En evig vandring

Min skatt. Äntligen är jag hemma hos dig. Nu är de min tur att rå om dig och mig själv. 
Halvligger i soffan och bara är. Jag lyssnar på musik och myser med Alice. Har saknat henne så. Nu är jag hemma och de är även nu den största kampen börjar. De är nu jag ska börja ta hand om mig. Vilket alla andra har gjort i 4 veckors tid. Så nu är de min tur att göra de. De ska bara gå! Jag ska inte ge upp som jag hittills gjort utan fortsätta kämpa. Jag ska börja plugga. Smider andra planer och gör allt för att tillslut klara mig helt själv. Nu har jag hemtjänst både morgon å kväll. Morgonen ger dom mig bara medicin och på kvällen stämmer de av läget och ger mig mer medicin. Plus att jag har boendestödet som förövrigt snart kommer. Sen ska de göras en utredning på mig som jag tänkte gå in mer på sen, när jag helt enkelt vet mer.

Hejdå Stockholm och hej Lule och Pite

Sitter nu på alranda och fördriver en massa tid tills dess att mitt plan går om sådär en timme. Är trött och försöker vakna till med lite kaffe i handen. Hade gärna kunnat sova någon timme till. Men icke de. Har haft de hur bra som helst här i stockholm med moster. Vi har som ni vet shoppat en hel del. Ätit god mat och bara haft de allmänt trevligt. Men de ska bli skönt att få komma hem. Först hem till mormor och sen blir jag skjutsad av mamma hem till mig och få komma hem till min älskade Alice. Så de blir roligt. Saknar verkligen min lilla kisse. Och hon har blivit så stor under den tiden jag varit på sjukhuset och säkert ännu större nu. Elin är typ bäst. Är så skjut tacksam att hon finns och så himla tacksam att hon kan ta hand om Alice både medan jag var inlagd på 25.an och nu medan jag varit i Stockholm. De betyder verkligen allt för mig. De går inte med ord att beskriva hur glad och tacksam jag är över att hon ställt upp. 
 
 

tredje advent

l
Har just fått i mig en bit mat. Vi har bara myst, tänt tredje adventsljuset och käkat lite lussekatter och sånt. Samt druckit lite glögg. Resten av dagen har spenderats i Mall of scandinava. Mycket folk och en hel del shopping. Så man kan säga att min väska är rätt så full med kläder och julklappar. Klippte mig även där borta och såhär vart reslutatet
Så vart de, trots allt nöjd, var lite rädd först när hon skulle klippa mig, men nöjd vart jag. 

Dagen i bilder

Go kväll, 
Har haft en bra dag, med både shopping och god mat. 
Förmiddagen bestod av strosande i affärer och sen tog vi sushi till lunch 
I kickla galleria. 
Så himla gott 
Sen vart de mot systemet, både jag och Malin fick visa lägg. Sen vart de tillbaka ett tag. Sen tog vi oss och lämnade tillbaka bilen som de hade lånat. Tog bussen hem. Började städa, laga mat och göra oss klara för inflyttningsfest. 
Nu sitter vi mätta och belåtna och väntar in folk och dricker rosa skumpa. En liten väg

Idag vart de en dag med mormor och moster i mall och scandinava. Skandinaviens största galleria. De var mäktigt och enormt. 
De vart en paus på starbuks för en pepparkaslatte och se över vars vu skulle gå. 
Vi gick en sväng, fick med mig lite kläder och annat. Nu sitter jag här på TV4 med Malin och studerar när hon jobbar. 
 

En vanlig dag i Stockholm

Godmorgon, 
Sitter uppe med mormor och bara pratar. Malin och Magnus sover fortfarande men vi är vakna. Idag blir de nog shopping eller något liknande. Så de blir trevligt. De var så himla roligt att mormor kunde följa med och så snällt av mamma så hon fick åka på hennes poäng. Så nu väntar vi väl mest på att Malin ska vakna. Sen blir de frukost och vidare på äventyr. 
Bild på gårdagens jullatte som var så himla god. 
Framme i STHLM

Hejsan, 
Sitter och ser på Hungergams och kikar runt på nätet. Vi (jag och mormor) översaskade Malin med att hon också följde med. Så bara de var en överraskning i sig att mormor följde med och mycket roligt. Nu har vi handlat, jag maguns å mormor och ätit hemmagjorda köttbular. Så nu myser vi helt enkelt bara. Imorgon blir de att hitta på nå spännande och bara vara. Vi har kommit fram och vi lever. De har gått bra och har redan hunnit fynda en tröja. 
 

Godmorgon

Sitter i köket hos mormor och morfar, har duschat och ska börja sminka mig lite. De är väl ungefär de. Om dryga en timme åker vi mot luleå airport och sen vidare mot stockholm där moster möter upp mig. Helt enkelt en minisemester med moster. Bättre kan de väl inte vara? Hur löser de sig med mediciner då. Jo nu har mormor och morfar dom, sen tar malin över dom och har hand om dom medan jag är där. Avdelningen har ringt runt till dom så de har vetat om de. Sen på måndag när jag kommer hem så kommer jag ha både hemtjänst morgon och kväll. Eftersom jag nu har både medicin på morgonen och kvällen. 
"Ingenting händer oss som inte naturen utrustat oss för att kunna bära"

en vandring i rätt riktning

Ja, då var jag här igen. Jag skriver. Och jag skriver ännu mer. Jag funderar, jag klurar. 
Imorgon åker jag till moster. De var mitt och mina kontaktpersoners mål. Att jag skulle få åka till stockholm. Och här sitter jag, dagen innan, jag blev utskriven. LPT stäpptes. De var så himla skönt. De har funnits en oro inom mig att jag inte skulle få åka. Men nu sitter jag här hos mormor och morfar och är så tacksam att jag lyckades. Jag lyckades ta mig ur de värsta helvetet. 25 dagar senare vart jag utskriven. 24 dagar var jag på LPT. Jag fick sova hemma sista dagen tillsammans med bästaste Elin som varit så himla gullig och tagit hand om Alice. Ni kan inte ana hur himla tacksam jag är. De går inte med ord att beskriva. Vad hade jag gjort utan henne? 
De vet jag helt ärligt inte. Hon är helt enkelt BÄST. Nu ska jag snart lägga mig och sova till Melissa horn och är mer redo än någonsin att få åka till stockholm. De känns så himla skönt och jag är så himla stolt över mig själv. Att jag lyckades ta mig ur denna djupa svacka. Jag var nog stark och lyckades ta mig ur den. Vägen har ju inte varit felfri, som ni vet. MEN de har gått. Och 10 dagar har jag nu varit skadefri. Bara de är ett plus på allt.
Min älsakde syster och lilla mamma kom förbi och hälsade på hos mormor och morfar

Äntligen utskriven!!!

Hejsan, 
Tio över tio idag vart jag utskriven från 25:an. De känns så bra och så skönt. Jag har planer, planer som jag aldrig haft. Jag ska börja plugga och utbilda mig till något jag verkligen vill jobba med. Något jag drömt om länge. Jag ser så fram emot att få börja den 4:e januari. De känns så skönt att få komma ut från slutenvården. Jag är stolt över den resan jag har gjort under dessa 3,5 veckorna jag varit på LPT. De har hänt mycket. En intogs, en gång skrutit mig. Och that's it. Jag har kämpat. Jag har haft övervak, jag har haft extrstillsyn, jag har tappat mina friheter, jag har kämpat att få dom tillbaka och nu känner jag mig någorlunda uppe på fötterna och redo att kämpa vidare utanför avdelningen. 

En annan väg att gå

 Hejsan, 
Sitter i dagrummet med en annan patient och pratar om allt möjligt. Målar och tjuvpluggar lite. Som ni vet, så är de officeiellt, den 4:e januari ska jag börja plugga till undersöterksa. Registerar mig på två kurser åt gången och tillslut kommer jag bli undersöterska och om allt går bra så kommer jag få de via försäkringskassan inom min aktivitetsersättning och slipper då ta en massa studielån. Vilket inte är så tokigt. De är väl ungefär de som händer. Blir även utskriven på onsdag och då åker jag direkt till lule med mormor och morfar och sen på torsdag morgon åker jag till stockholm för att hälsa på moster och hennes sambo. 

Allt eller inget

Hejsan, 
Sitter och funderar och klurar. 
Om allt går som de ska, så ska jag börja plugga. Ska läsa strökurser för att tillslut bli undersköterska. Vilken innebär att jag får plugga inom aktivitetersättningen. Vilket inte alls är så tokigt.  Jag menar, jag slipper ju ta studielån och allt. Så det är ju inte så tokigt! RSS 2.0