Ett barn, av sinnets ro

Godmorgon, 
Ligger i sängen och gör typ inget, har skrivt lite på ett argumenterande tal till svenskan som jag ska redovisa till veckan. Så lite duktig har jag ändå varit. Har varit vaken sen 7, så de är väl inte så mycker morgon för mig nå mer, bara lite sådär. Ska idag ta mig till öjebyn, måste tanka och ska hälsa på Elin där, så de blir kul. Så mycket mer än de har jag inte planerat, vilket känns skönt. På morgonen har jag inte gjort så mycket, har pysslat lite och skrivit på en text, som jag klistrat in i min bok som jag köpt och pysslat på. 
 
Tänkte nu dela med mig av en text som jag skrivit och klistrat in i denna bok. 

"De var ett barn, ett barn på villovägar, ett barn med tusen frågor. 
Om livet om allt. Men detta lilla barn, bar också på en hemlighet, 
så stor att barnet inte visste de själv. Barnet var rädd och grät om
nätterna, när ingen såg. Utåt sett var barnet som vilket annat barn
som helst. Då var de ingen som misstänkte något. Att något inte 
stod rätt till hemma. Att barnet hota med sitt liv, var ingen som 
lyssnade på, de var ju bara tomma ord. 
Att de inte mådde bra var ju bara ett faktum. Ingen vågade fråga
barnet vad som var fel, antagligen var de rätta för svaret de skulle få.
Ingen hade tid att lyssna, när barnet som hade blivit tonåring försökte de
berätta, eller så var de för rädda för att våga lyssna.
Barnet fortsatte hota med sitt liv. När de var 17 år då vågade någon lyssna, 
på de som de lilla barnet försökt berätta. Att någon tillslut lyssna räddade
barnets liv. Och de barnet var jag."

Jag vågade ändå tro på något bra

God eftermiddag, 
sitter på waynes istället för på skolan och pluggar, ska skriva lite på projektarbetet, eller mer hitta fakta och så, så jag kan skirva lite på de i långnäs där jag endast har internet i mobilen. Ska även skriva ett argumenterande tal, blä. Men de måste göras, för sen är jag klar med svenskan!! Så himla skönt de vore att bli klar med den, för då kan jag stenhårt fokusera på projektarbetet och få de klart. Och de vore helt underbart. Väntar nu mest bara på att Emma ska sluta, så ska vi sätta igång med pluggandet, sen blir de möte halv 3 innan jag tar mig hem till långnäs igen, som de ser ut nu. 
 
 
 
 

Jag vågade ändå le

Go kväll, 
Sitter hos hon i långnäs nu, har varit en fullspäckad tag, varit ute å gott med Åsa, pratat med henne, käkat pizza med henne. Sen bar de av mot skolan, snö kaos och fullt på alla parkeringar vid skolan så fick gå från stan. Lämnade in en svenska uppgift, planerat för den kommande veckan med min mentor, de blir en sista svenska uppgift, sen är de endast projektarbetet kvar. Sen är jag klar med gymnasiet. Eller ja, de återstår ju lite på comvux, men bara tre ämnen och då har jag avslutat när svenskan är klar 4 kurer detta år och sen då projektarbetet så totalt 5 kurser och då 500poäng. Sen har jag tränat med Emma innan jag och hon tog oss ut till långnäs, men huvva vilket väder att köra i. 
Igår var jag och Margareta som Jon heter och hälsade på hennes dotter och å så söt unge hon har! Ett riktigt skärmtroll. 
Jag vågande försöka, jag vågade ta första steget ut

Sitter inne i stan, dricker en aloe vera och fördriver tid medan jag väntar på att Helena ska komma, ska snart gå och möta upp henne. Har köpt mig lite pyssel, så de blir nog ytterligare en pysselkväll när jag kommer tillbaka till avdelningen. De är så skönt att få komma ut därifrån till och från. De var verkligen helt underbart väder ute och jag bara njöt av att få komma ut en sväng. Tog förövrigt med mig datorn för tanken var att jag kanske skulle få gjort nå plugg när jag faktiskt har internet för omväxlingens skull och kolla om de kommit ut nå fler lägenheter. Så får väl se om jag sätter mig med en latte sen eller ej och får bort lite smått som hänger över axeln på mig. 
Glad tjej på promenad.

När jag visste att tiden var inne

Go kväll, 
Ligger i sängen och gör inte nå speciellt.  Har varit med Emma och varit å träna, nytt löfte för i år att börja och hålla igång med träning. Vad mer? Elin kom förbi och vi satte igång med att pyssla! Så har nu gjort en förvaringslåda, där jag tänkte förvara olika texter. De är verkligen så roande att pyssla och man glömmer bort både tid å rum, så avslappnade på något vis. Sen har jag även hunnit med att vara på skolan. Fått bortgjort en svenskaupogift som jag fått hjälp med, så nu är de bara en sak kvar, sen är jag klar med svenskan också, så skönt. Har gjort en planering för vad som ska hända denna vecka också, och på onsdag ska jag ut till hon i långnäs och vara där resten av veckan. 
Detta har jag skapat idag.
Fick även denna text av min underbara vän Sofia, sån fin och stämmer verkligen in på mig. 


Vars jag än gick, blåste vinden mot mig, jag valde att fortsätta gå, trots att de var en kamp, en kamp som jag ville vinna

Gode afton mina vänner och alla ni andra! 
Har varit off här nån dag, men de har faktiskt hänt en del, typ som att jag klarade matte provet som för första gången i mitt liv kändes lätt, och såhär lycklig var jag då över att klara kursen! 
Snörde matteboken i papperskorgen och fortast möjligt lämnade jag in matten, ingen mer äcklig matte för min del i alla fall och de säger jag nu, lovar att jag sen står där med ytterligare en kurs. Nä nu får de vara nog matte 4 och sista kapitlet som jag hade räknades till gamla matte E. Så nu är jag nöjd och mest överlycklig att den är över. Vad mer har hänt? Jo jag har träffat en barndomsvän som jag inte umgåtts med sen vi båda tränade gymnastik. Så himla kul att vi stött på varandra här i Pite. Har varit med Elin, shoppat och sen har jag även fått träffa en kontaktfamilj, en gammal tant, som jag ska få vara hos och så, hon är jätte gullig och snäll. Är faktiskt där nu, hon bor ute i långnäs, typ 20 min från stan ute på vischan. Käkar godis, är sociala och sniffar nybakade bullar. Mumma! Har fått världens gulligaste sovrum där. Samtidigt så håller jag på att leta en lägenhet, ska få åka på visning på en i jävre, inte så tokigt de! Mamma och syrran ska då med. Sen har jag sökt lägenheter på dörrnäs, typ vid Statoil i Pite (sjukhuset). Så mycket mer än så har ändå inte hänt. 
Älskar hundens style! 

Try..and try again..

Innan jag börjar skriva nå glamoröst så tänkte jag få dels med mig av lite texter som jag skrivit. 


Så ser min bok ut i bilder. 
Just nu är jag väldigt trött och har sovit dåligt i natt, samt att jag har använt min hjärna fullt ut med att skriva matte prov, de kändes lätt och jag vet inte riktigt om de är positivt eller negativt..jag hoppas på de första. Ska imorgon ha möte med, soc och öppen/Slutenvården. Och får se vars de leder. Har även idag varit och besökt ett satellitboende, som jag ändå tyckte lät lovade, så man får väl se imorgon vad som händer. Har även varit på stan med Elin och fick detta otroligt fina armband av henne: 
Älskade syster. 
Vart så otroligt glad över de. 
Nu såhär på kvällen har jag inget mer planerat utan får väl ta allt eftersom de kommer, men de blir nog en tidigt kväll för min del, så känns de i alla fall nu. Stunden som jag vandrade iväg

Hej,
De var nu ett tag sen jag var inne här, men just nu känns det som att de händer mycket att jag knappt själv hinner med. Pluggar, springer mellan skolan och avdelningen och hem sär emellan. Känns till och från som att jag knappt hinner andas. Just nu är jag hemma, men ska om tio fem min ta mig till bussen tillbaka till Psyk. Igår, pysslade jag på förmiddagen och använde min kreativa sida, men att fixa ihop en typ skrapbook fast led texter, som jag själv skrivit. Tänkte låta er få läsa dom, men de blir i ett senare inlägg, eftersom att jag har dom på avdelningen och inte hemma, men tänkte låta er få en liten titt. Ska sen idag vara med Emma, sen plugga matte, ännu mer matte för imorgon Har jag prov. Elin kommer även förbi och då blir de ännu mer matte. Jag kunde vinna, men ändå lät du mig förlora


Hejsan, 
Sitter hemma i lägenheten, har fått åka hem och hämta lite kläder, då alla kläder är på avdelningen. Har även fått mina nya kläder, bland annat denna kofta jag har på bilden. Sen ett linne och en munktröja, mys. Ska ta och sminka mig lite, kolla tvätten och se serie innan jag åker tillbaka till sjukhuset. Mer än så händer inte idag, imorgon kanske vi får komma tillbaka till avdelningen, vilket ska bli riktigt riktigt skönt. 

Allt gick inte som de skulle, men tiden ticka ändå

Ni har säkert redan läst, men tänkte ändå dela med mig om de! 
Läs! Alla är oskadda och de gick bra, men de är rätt mycket kaos, folk som blivit utskriva som kanske inte borde de, de har skickat de på LPT till rättspsyk vi andra bor nu på patienthotellet här på sjukhuset. Jag var på permis natten mot igår. Kortfsttatat kan man säga att de inte alls gick bra, sov inget alls och de slutade med en kaos natt av en massa ångest och sånt slutade med att jag inte kunde hantera de nå mer och skar mig. 
Har haft möte idag med socialen, sluten å öppenvården samt Åsa, och läkaren var ändå förbi. Så nu ska de ordna upp sig med boende och eventuell behandling. Men kvar här blir jag tills de löst sig om jag fattat allt rätt. 
Såhär ser min arm ut just nu..tejpad och lindad. Vinden bakom de dova ljudet

Godmorgon,
Eller så mycket morgon är de ju inte nu, sitter i dagrummet och fördriver tid. Syrran kommer idag och hämtar upp mig för att sedan handla och sen ska hon bjuda mig på 3-rätters middag, lyx va? De ska bli kul att få träffa henne igen, sen ska hon även få äran att hjälpa mig med lite matte, då jag ska skriva sista provet nu i januari sen är jag klar med matten och hade inte tänkt läsa nå mer matte sen! Så skönt sista kursen sen aldrig mer matte. Vad mer har hänt? Tror inte så mycket mer har hänt sen sist egentligen, mitt mående pendlar upp å ner, men de funkar och dagarna går framåt i alla fall. 
Mystofflorna är på! 

Orden jag aldrig såg, när tårarna föll

Go eftermiddag? Lunch? något sånt i alla fall. 
Sitter nu inne i stan på waynes, har gått ifrån avdelningen för att få lite miljöombyte och de kan vara skönt att få komma därifrån ett tag också. Har haft möte idag och de gick bra, de jag ville kom fram och de var i alla fall, min boende sitvation, den ska lösas innan jag skrivs ut, om allt funkar som de ska. Sen har behandlingshem tagits upp och de är kanske något som jag ska få åka till. Och de är något jag verkligen också hoppas på att jag ska få. Vad mer har hänt? Egentligen typ inget, föurtom att jag fått kraftiga allergiska reaktioner utav både, mjölkprotein, soja/sojaprotein och gluten, så nu är jag utan allt och se om de blir bättre av de. Har en vätskefylld handled och den har varit både haft en rodnat och uttslag som resten av alla ställen jag fått utslag på, som på halsen, armen och magen..De suger i alla fall. 
 

Breathless

Tänkte dela med mig en dikt jag fått som så väl stämmer in på mig, kanske ni själva känner igen er i den? 
"Om vi inte hittar svaret om oss själva i vårt hjärta, betyder det att vi inte vet vem vi är eller vem vi var? 
Går vi förlorade genom livet utan att leva? 
Vem väljer våra vinster å förluster? 
Säger vi att vi inte kan utan att ha försökt?
Kan vi inte älska, om vi inte blivit älskade/älskat? 
Kan vi inte prata för att vi inte sa nått då? 
Vem ser när vi gråter, eller torkar vi bort våra tårar så fort att ingen hinner? 
När vi skrattar så hör ingen de, men betyder de att vi inte är glada? 
Om vi inte lyckan har, säger ni då att bi inte är värde att den få?!!"Never let yourself down

Sitter i glasburen, ritar, filosoferar och skriver en hel del, samt som ni säkert ser så har jag bytt header igen. Nyårsafton var riktigt bra, hängde hemma med Melinda och vi lagade oss god mat, lyxade till de hela med smarrig oxfilé och en vinsås till. Vart ett perfekt slut och en super början på de nya året. Vi inledde även de med att se frozen, en av mina absoluta favvo filmer. Sen annars har jag inte gjort så mycket, sover dåligt, när jag var hem, nyårnatten sov jag inget alls och ja sen dess har de inte varit direkt nå sömnrika nätter. På onsdag är samvarkansmötet och då får man se vad som hände sen.
Tänkte dela med mig av en text jag skrivit, när jag inte haft nå annat att göra. 
"Jag vet inte hur, jag vet bara att jag måste fortsätta,
fortsätta kämpa, fortsätta försköka, tills sista droppen av energi är slut.
Tills jag lägger mig ner, ner av utmattning, så ska jag fortsätta och inte ge upp.
Kanske de går, kanske de inte går, de vet jag inte förän jag i alla fall har försökt."
 
"Jag vet vars jag ska gå, jag vet vad jag vill.
De enda jag inte vet är hur jag ska ta mig dit,
eller vad jag ska göra. Jag vet att jag måste fortsätta, fortsätta kämpa,
fortsätta försöka och INTE ge upp" 

RSS 2.0