elajnsan.blogg.se

När inge såg

Publicerad 2015-09-30 21:08:27 i Allt å Inget,

Go kväll, 
Ligger i sängen och ser Buffy. Hemtjänsten har varit och innan de var jag hos sofia och såg på Buffy. Nu är jag inne på säsong 7, absolut sista säsongen *snyft*. Vill inte att de ska ta slut. Annars har jag inte gjort så mycket. Bara tagit de lugnt och tvättat, absolut de roligaste så finns, eller så inte. Nu väntar jag bara på att Melinda ska ringa, sen blir de nog Att ta en tidigt kväll och sova, för är rätt så trött. 

Avslutar med ett kortare inlägg. 

När?

Publicerad 2015-09-30 12:46:36 i Allt å Inget,

Hejsan, 
Ser just nu på en film, efter att både varit på samtal på sjukhuset och sen möte på Strömnässkolan. Båda gick bra och på månad börjar jag med praktiken. De känns både nervöst och bra. Antar att de är så de ska kännas också. Men de ska bli skönt att få börja med något, så nästa vecka börjar jag, måndag två timmar samt onsdag och torsdag två timmar. Så de börjar smått, vilket känns skönt. Resten av dagen hade jag mest tänkt ta de lugnt och hålla mig inne. Då jag faktiskt varit och handlat idag och gott hem med en tung matkasse. 


Att få en panikångestattack

Publicerad 2015-09-29 20:38:27 i Allt å Inget, Psykisk ohälsa,

Vad är panikångest? 
UMOS hemsida står de såhär:
 De starka känslorna av rädsla och panik kommer plötsligt och i tillfälliga attacker. Man får hög puls, hjärtat börjar slå snabbt och hårt och man kan känna sig yr. Det kan kännas som att man håller på att bli galen, eller ska svimma eller dö, men det gör man inte.Panikångest kan hålla på i några minuter upp till flera timmar. Det kan kännas som att ångesten blir starkare och starkare, men det är bra att veta att den alltid går över. Det är vanligt att panikångest kommer när man är med om något stressigt eller jobbigt, eller när man slappnar av efter en sån period. Det kan vara att det är mycket att göra i skolan eller på jobbet, problem med kompisar, familjen eller något annat.Oftast kommer panikångest utan att man är beredd och utan att man vet varför. Därför förstår man ofta inte vad det är, och det kan vara mycket obehagligt.
 
Jag skulle säga att de är bland de värsta att uppleva.. 
De är något jag inte ens önskar mitt värsta finende ska få uppleva. 
För mig är de som att jag försvinner bort, jag blir helt frånvarande och vet varken ut eller in. Jag blir helt avtrubbad och okontaktbar. De är så himla obehagligt och jag kan knappt andas. Jag bara skakar i hela kroppen och vill bara slita mig ut ur min egna kropp. Jag minns när jag fick min första panikångest attack, jag var så rädd för jag visste inte vad de var, jag visste inte vad jag skulle ta mig till, jag var så rädd. Jag visste inte vad som hände med mig, för de var något som då inte hade hänt förr. Jag minns verkligen paniken jag fick när jag inte kunde andas och jag tappade bort tid och rum. Såhär med tiden har jag lärt mig att hantera de bättre, jag blir inte lika rädd när jag får en panikångest attack. Jag har fått färdigheter, jag lyckas från att skada mig och jag lyckas andas så jag blir lugnare. Men de gånger jag tappar närvaron är de värre. Men de går bättre på de hållet också och jag har oftast lyckas hålla mig närvarande och så. Vet inte riktigt hur jag ska förklara på bästa sätt. Sen kan de som sagt se ut olika från person till person, men de är så de blir för mig i alla fall. Men som sagt de är något jag inte ens önskar mitt värsta finende ska få, så hemskt är de. 
  

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela