elajnsan.blogg.se

När allt gick snett och jag hamna om på dag ett

Publicerad 2016-11-30 17:49:19 i Allt å Inget, Psykisk ohälsa,

De där med att hålla sig från sjukhuset kan man väl säga går si sådär...hamnade på LPT och vart körd med polis till 32:an från jouren med ett vårdintyg i handen. Nu är jag på LPT och har vak. Har varit här sen igår natt. Men höll mig i alla fall hemma längre denna gång en sist, så de kändes ju bra. Dock är jag väldigt trött och har extremt ont i huvudet, men de var en helt annat femma. Orkar inte skriva nu mer utan nu få de vara, har i alla fall uppdaterat er på läget..

I'm not okey, and when I hurting myself it feels like everything will end, but then the pain never stops

Publicerad 2016-11-29 17:22:13 i Allt å Inget, Psykisk ohälsa, Ätstörning,

Helt otroligt, jag kikar in här ännu en gång, men har varit på ytterligare ett möte på psyktirin, de var tufft, men de gick. Vi prata lite om läkarsamtalet som jag hade tidigare och fick då även veta att jag ska få en medicin mot en biverkning jag får av injektionen jag får (som jag dock inte vet vad den heter) Sen berättade jag att jag självskadade mig och vi gick i genom de, hur mina tankar gick då, vad som hände, hur jag mådde sen osv. Sen vart de prat om mina självmordtankar som jag fick förklara att de bara är tankar och att dom för det mesta alltid är där att jag har svårt att bli av med dem, men att jag inte har några direkta planer. Så jag fick lova henne att jag kommer på torsdag. Sen så nästa torsdag kommer hon och en från soc hem till mig och vi ska prata om vad jag behöver för hjälp i hemmet och vad för insattser som kan passa just mig, så de känns bra och de gick ju faktiskt rätt så fort innan jag fick en tid och allt, så snart har jag väl sånna insattser också, allt för att min vardag ska funka och jag ska få saker att göra på dagarna och inte bara sitta hemma. Inte för att jag tycker att jag gör de, men de tycker tydlingen hon. Tycker ändå jag är ute en del och får saker gjorde. Jag åker ju in till stan då och då, några gånger i veckan och kan sitta där i flera timmar och bara titta på folk och få vara bland andra, sen är jag faktiskt även med kompisar då och då, så lite gör jag ändå tycker jag, fast jag vet att jag sitter mycket hemma. Men nu ska jag alltså få någon som då eventuellt kommer hem till mig varje dag vid lunch och ser till att jag får i mig nå, de är det min behandlare vill i alla fall, så får väl se vad soc säger om de, sen även en kontaktperson som tar mig ut på saker och hittar på olika grejer med mig, så de låter väl bra, de som jag berätta om nu är i alla fall planen från min behandlare, sen som sagt får jag se vad soc säger om de och jag tycker ändå det låter helt okej, förutom de där med maten, men de var en helt annan femma, de känns som att de är något jag borde fixa själv, men samtidigt vet att jag inte gör, så ja, vet inte riktigt vad jag ska säga om den saken helt ärligt. 
Nu sitter jag med tända ljus i hela lägenheten och klurar på vad jag ska hitta på nu. Såg förövrigt en youtuber idag, alltså en kändis, som jag inte alls visste vem de var, kände att sån bra koll hade jag, men fick i alla fall veta av marie vem de var, så nu känns de bra. Anledningen att jag visste att de var en kändis var för att det var två tjejer som gick fram och fråga om de fick ta bilder med henne så ja, de gick ganska lätt att utesluta att de var någon kändis. 
 

Ett läkarbesök som gick bra

Publicerad 2016-11-29 11:50:17 i Allt å Inget, Psykisk ohälsa,

Sitter på bibblo och väntar på nästa möte. Har nu varit hos läkaren och kan för första gången säga att de var ett bra läkarbesök. De är seriöst amazing. Jag fick berätta om mig, lite vad som gör att jag mådde dåligt, så jag berättade och sen lite om mitt självskadebeteende. Hon frågade när senaste gången var och jag övervägde om jag skulle vara ärlig eller ej och jag bestämde mig för att vara de, så sa som de var och berättade om gårdagskvällen. Måste dock berätta om den en gång till...men de är en annan femma. Sen fråga hon om jag hade nå självmordsplaner, då jag skär mig och jag sa nej, för det enda jag kan ha till och från är tankar och de är något helt annat, i alla fall för mig. Sen ska hon höja dosen på litium till en tablett till och så ska jag få ta provet om 3 veckor igen för att se koncentrationen i blodet. Hon ska även fixa med försäkringskassan och skriva ett intyg om aktivitetsersättningen samt en sjukintyg så jag kan få med mig till skolan så jag får fortsatt sjukskrivning där till sista januari och efter de om jag mår bättre så tänkte jag ta upp pluggandet för att få något att göra på dagarna, de beror helt på hur jag mår och hur min behandling går. Sen sist men inte minst ska jag även få träffa en psykolog för att göra en mer klar diagosutredning. Så nu har jag fått ställa mig i kö för att ja så fort de finns tid, kunde visserligen ta ett tag, men ändå så fort jag får plats så ska jag få komma och göra om allt för att tydligare se vad jag har för diagnoser och se vad för hjälp förutom den jag får har möjlighet att erbjudas, så nu håller jag tummarna att det inte tar allt för många veckor. För om jag ska vara helt ärlig fattar jag knappt själv vad jag har för diagnoser, för att de är så otydligt i vissa fall. Vissa är som sagt mer tydliga än andra. Så de känns bra och för första gången har jag gått ifrån ett läkarbesök med lite förhoppningar om att saker faktiskt händer. Så man får väl se. Sen ska jag även träffa henne om 6 veckor igen för en uppföljning, för att hon ville se hur allt går och de är ovanligt, de har jag aldrig varit med om förr. 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela